Snabblån trots betalningsanmärkning

Ibland kan det vara nödvändigt att låna pengar trots att man har betalningsanmärkningar och snabblån kan vara ett alternativ för dig här.

Det finns flera långivare av snabblån som tillåter dig att låna pengar trots att du har en eller flera betalningsanmärkningar sedan tidigare. Vad som gäller och hur du går tillväga kan du läsa mer om på denna sida.

Låna pengar trots betalningsanmärkning

Att låna pengar online trots betalningsanmärkningar är faktiskt inte så konstigt som det kanske låter och det finns många långivare som tillåter det. Vi går in närmare i detalj längre ner vad som gäller och vilka typiska krav du måste uppfylla för att få ta ett snabblån trots att du har betalningsanmärkningar.

Här är några populära långivare som tillåter lån till dig som redan har anmärkningar.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Frogtail

Hos Frogtail får du inte ha något aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden men tidigare betalningsanmärkningar stoppar inte dig. Däremot finns andra krav på inkomst och att du t.ex. är folkbokförd i Sverige.

Ingen ansökningsavgift! Personlig Ränta! Snabbt och enkelt!

Mer info / Ansök
Ferratum

Betalningsanmärkningar stoppar inte din ansökan hos Ferratum. Däremot får du inte ha skulder hos Kronofogden och du måste ha deklarerad inkomst, vara folkbokförd i Sverige och vara 21 år.

Låna utan säkerhet! Ingen UC! Räntefritt första 30 dagarna!

Mer info / Ansök
Vivus

Hos Vivus har du möjlighet att låna med betalningsanmärkningar men du behöver svenskt bankkonto, svenskt personnummer, vara minst 18 år och genomgå en kreditprövning.

Snabba lån! Ansök snabbt via mobilen! Snabba utbetalningar!

Mer info / Ansök

Därför få du låna trots anmärkning

En betalningsmärkning betyder inte att du har några skulder och inte kan betala för dig. Det betyder att du av någon anledning inte har skött en betalning sidan tidigare.

Även om du har betalningsanmärkning registrerad på dig så låter kreditbolagen ändå dig låna pengar om du inte har några aktuella skulder som är obetalda eftersom det är främst detta som direkt gör dig olämplig att låna ut pengar till.

Olika långivare har olika krav på dig som ska låna pengar. En del långivare tillåter inte att du har betalningsanmärkningar medan andra tillåter det, men det brukar ändå finnas undantag även här.

Ett vanligt undantag för snabblån är att du t.ex. inte får ha några betalningsanmärkningar som uppkommit de senaste sex månaderna. Det kan även finnas restriktioner på att du inte får ha för många betalningsanmärkningar i din historik. Exakt vad som gäller får du läsa hos respektive långivare eller ansöka och det värsta som händer är att du får ett avslag.

Så får du betalningsanmärkningar

Normalt sätt när du köper något på kredit eller direkt tar ett lån av något slag så ska detta betalas tillbaka. Att just handla på kredit och betala tillbaka över tid är ett typiskt exempel som är väldigt vanligt. Så länge du sköter dina betalningar så är det inget problem, men om du inte kan betala så uppstår det problem.

Det som kan hända här är att skulden flyttas till inkasso. Det som många inte inser är att det i många fall kan vara hela skulden som flyttas till inkasso och inte bara månadsbeloppet som skulle betalas. Ett exempel är om du köper en säng för 10 000 kr på avbetalning men efter 4 månader missar du att betala. Vissa kreditbolag skickar ut en påminnelse som du direkt måste betala och kan du inte detta så går hela skulden för hela sängen till inkasso. Denna skuld måste du då betala på en gång vilket man kanske inte kan och då är det inte långt borta från att skulden skickas vidare till Kronofogden. Så fort en skuld hamnat hos Kronofogden så får du en betalningsanmärkning.

Det finns andra sätt att dra på sig betalningsanmärkningar också men just Kronofogden är den vanligaste varianten. Oavsett vem du lånar pengar av (vilket du gör om du betalar av på en vara) så är det viktigt att veta att man dels kan betala men också att man gör det. Det behöver inte betyda att inte kan betala utan en lång resa kan vara tillräckligt för att ställa till det.

Hur kan du se om du har en anmärkning?

Förhoppningsvis känner du redan till om du har fått en anmärkning eller inte. Det som kan vara svårt att känna till är när man fick den och om den fortfarande finns kvar.

En skuld som hamnat hos Kronofogden och blivit en betalningsanmärkning ligger kvar i 3 år. Det finns ett undantag och det är om den blir sekretessbelagd (mer om det nedanför).

Men det kan även i vissa fall finnas andra aspekter som gör att man har en betalningsanmärkning via kreditupplysningsföretag trots att där inte finns någon skuld hos Kronofogden.

Det bästa sättet är att kolla detta själv mot kreditbolagen. Om du funderar på att ansöka om ett snabblån så är Creditsafe ett kreditupplysningsföretag som många använder sig av. Hos dem kan du kolla din kreditvärdighet och om du har några anmärkningar. Detta går att göra med deras mobilapp också där du legitimerar dig med BankID.

Så blir betalningsanmärkning sekretessbelagd

Kreditupplysningsbolagen hämtar normalt sätt flera gånger om dagen information från Kronfogden om skulder. Om du har en anmärkning hos Kronofogden så kommer kreditupplysningsbolagen att känna till detta.

Däremot kan Kronofogden sekretessbelägga en skuld vilket då gör att den inte syns för kreditupplysningsbolagen. Detta är ingenting du  kan ansöka om utan det sker automatiskt om du lever upp till villkoren som krävs för detta. Vilket är följande:

  • Ingen tidigare skuld har registrerats på dig de senaste två åren. Den nya anmärkningen är alltså den första på minst två år.
  • Att du betalt av skulden inklusive ränta, dröjsmålsränta och andra avgifter förknippade med skulden.
  • Att du inte får någon ny skuld de följande två åren. I sådant fall dras sekretessen in och blir synlig igen.

Detta innebär i praktiken att om du har oturen att hamna hos Kronofogden med en skuld men att du lyckas betala av den så kommer den inte vara synlig om du inte har några andra anmärkningar sedan tidigare, betalat allting och inte får någon ny anmärkning.

Allting kan heller inte få sekretess och vill du läsa mer om det rekommenderar vi att du besöker Kronofogdens egna sida om det.

Låna pengar med skuld hos Kronofogden?

Om du har en obetald skuld som ligger hos Kronofogden kommer du inte få låna pengar från något kreditbolag.