Ferratum

FerratumFerratum är en långivare som varit aktiv på den svenska marknaden under väldigt lång tid. De erbjuder idag flera olika typer av snabblån och smslån för att kunna tillhandahålla den tjänst som du som konsument behöver.

Förutom att erbjuda direkta mikrolån i form av snabblån och smslån som betalas ut direkt så har de även ett väldigt populärt kreditkonto som lockar väldigt många. Deras kreditkonto gör det möjligt för dig att ha 20 000 kronor i kredit som du kan använda om behovet uppstår och dessutom är de första 30 dagarna helt räntefria på Ferratum Credit.

En stor säkerhet med Ferratum är att de varit etablerade så länge och är på många sätt förmånligt alternativ inom snabblån jämfört med konkurrenter.

LånLåneinformationFAQ

FerratumSnabblån
Ferratum Micro heter deras enklaste låneform och som låter dig låna upp till 4 000 kronor och som du sedan betalar tillbaka efter 30 dagar. Snabbt lån med snabb återbetalning!
  Mer info / Ansök
FerratumKreditkonto
Ferratum Credit heter deras kreditkonto där du kan låna upp till 20 000 kronor på ett flexibelt sätt. Här kan du enkelt ta ut pengar först när du behöver och betalar inget förrän du tar ut från kreditkontot. Detta lån är räntefritt i de första 30 dagarna.
  Mer info / Ansök

Så går det till:

  • Du vänder dig till deras hemsida som vi länkar till här på sidan. Där fyller du i ansökningsformuläret för att ett lån eller för kreditkonto.
  • Efter att du legitimerat dig med BankID och kompletterat med övriga uppgifter så får du svar inom några minuter.
  • Så fort du är godkänd kan pengarna betalas ut till bankkonto.
  • Om du har Nordea som bank får du pengar direkt. Annars kan det dröja till nästa dag innan du får pengarna.

Lånekrav hos Ferratum:

  • Ferratum har en åldersgräns på 21 år för att ansöka om lån.
  • Du måste ha en deklarerad inkomst för att få lån.
  • Du får inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden.
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige.

Hur ansöker jag om ett lån eller kreditkonto hos Ferratum?

Du måste besöka deras hemsida som vi länkar till här på sidan och fylla i ansökningsformuläret för det du önskar. Du signerar dig med hjälp av BankID och efter det så går det väldigt fort att få ett svar om du blev beviljad ett lån eller inte.

Hur mycket kan man låna med Ferratum?

Ferratum erbjuder på sina kreditkonton att du lånar upp till 20 000 kronor och på deras snabblån erbjuder de att du lånar upp till 4 000 kronor.

Blir alla ansökningar beviljade ett lån?

Nej, Ferratum granskar alla ansökningar och du måste leva upp till de krav som ställs på dig som långivare.

Görs det någon kreditupplysning på mig som ansöker?

Ja, Ferratum gör kreditupplysning på alla som ansöker om lån eller kreditkonto. Detta för att säkerställa att man inte lånar ut mer pengar till personer som befinner sig i ekonomiskt kris eller på att annat sätt är olämpliga att låna ut pengar till.

Använder Ferratum UC?

Nej, Ferratum använder sig av Creditsafe för sina kreditupplysningar. Du behöver därför inte oroa dig över att någon upplysning sker genom UC (Upplysningscentralen).

Hur snabbt får jag lånebesked från Ferratum?

Normalt sätt får du svar på din ansökan inom några minuter. På så sätt går det väldigt snabbt och enkelt att låna pengar genom Ferratum och du kan på så sätt få pengarna redan samma dag.

Hur snabbt betalas pengar ut?

Ferratum betalar direkt ut till alla kunder som har bankkonto hos Nordea. Då spelar det ingen roll när på dygnet du väljer att få utbetalningen då dina pengar hamnar på ditt konto direkt. För andra banker krävs det att du ansökt innan klockan 12 för att få pengarna på ditt konto samma dag efter klockan 17. I annat fall når pengarna ditt bankkonto dagen efter.