Fokuslån

FokuslånFokuslån är en del av Thorn Svenska AB som erbjuder snabba privatlån där du som låntagare inte behöver gå in med någon säkerhet.

Hos Fokuslån kan du låna från 10 000 kr upp till 75 000 kr där du själv väljer avbetalningstid från 12 månader till 80 månader. Det är lån framtaget för att fokusera på låntagarens behov där du kan låna så mycket som du behöver och betala tillbaka lånet enligt amorteringen eller slutbetala lånet när det passar dig.

Hos Fokuslån har du även möjligheten att påbörja lånet med en räntefri och betalningsfri period. Perfekt för dig som vill vänta lite innan du börjar betala tillbaka lånet.

LånLåneinformationFAQ

FokuslånLån
Fokuslån ger dig ett snabbt privatlån som betalas ut senast nästa vardag och ger dig möjligheten att låna upp till 75 000 kr. Lägg upp amortering på lång tid och slutbetala när det passar dig!
Mer info / Ansök

Så går det till:

  • Fyll i hur mycket du vill låna och med vilken amorteringstid du önskar.
  • Klicka vidare och fyll i personuppgifter och bankuppgifter för dig som låntagare.
  • Legitimera dig online med hjälp av BankID eller mobilt BankID.
  • Avvakta svar från Fokuslån som du normalt får inom en timme under öppettiderna.

Vad krävs av dig som lånar:

  • Du måste vara folkbokförd i Sverige.
  • Du måste vara minst 20 år gammal
  • Du får inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden eller betalningsanmärkningar.
  • Du måste ha en taxerad och fast inkomst som är bra nog för att din kreditvärdighet ska bli godkänd.

Hur ansöker man om lån?

Om du vill ansöka om ett lån hos Fokuslån så besöker du deras hemsida och fyller i uppgifter om hur mycket pengar du vill låna och över hur lång tid du önskar att betala tillbaka lånet.

Fokuslån kommer besvara din ansökan väldigt fort (normalt sätt inom en timme) och om du blir godkänd betalas pengarna ut direkt och når ditt bankkonto senast nästa vardag.

Glömt inte att du alltid kan göra en slutbetalning av lånet i förtid om du önskar det.

Hur mycket kan jag låna?

Hos Fokuslån kan du ansöka om lån upp till 75 000 kronor. Exakt hur mycket du får lov att låna baseras på din kreditvärdighet och det kommer alltid vara lättare att bli godkänd för ett lån på 10 000 kronor som är deras minsta belopp att ansöka om än 75 000 kronor.

Beviljar Fokuslån alla ansökningar?

Nej, utan du kommer behöva ha rätt kreditvärdighet som kreditupplysningen avslöjar. Du kommer även behöva har rätt förutsättningar och leva upp till de krav som ställs på dig som låntagare.

Görs det någon kreditupplysning?

Ja, Fokuslån gör en kreditupplysning för att få en bra uppfattning om din kreditvärdighet och således din förmåga att kunna betala tillbaka lånet. Det är viktigt för alla långivare att veta att låntagaren har en möjlighet att kunna betala tillbaka pengarna som denne lånat.

Kreditupplysning är något som alla långivare måste göra för att kunna låna ut pengar. Det är ett krav som ställs av Finansinspektionen på alla långivare som blivit godkända för utlåning av pengar.

Använder Fokuslån UC för kreditupplysning?

Ja Fokuslån använder sig av UC för kreditupplysning vilket är vanligt för lån som är lite större än den minsta snabblånen. Om du vill undvika UC så finns det långivare som inte använder dem.

Hur snabbt får jag besked på ansökan?

Fokuslån hanterar alla ansökningar snabbt under öppettiderna. Du kommer i normala fall få svar inom en timme och blir du godkänd kan du acceptera lånet och få utbetalt pengarna då. I vissa fall kan du få pengarna på ditt konto redan samma dag men annars kan det dröja till nästkommande vardag.

Hur snabbt betalas pengar ut?

Som vi svarade på ovan så betalas pengarna ut snabbt men det kan dröja till nästa vardag innan du ser dem på ditt konto. Det beror på när på dygnet du ansöker om lånet och vilken bank du har.