Gratis Snabblån

Gratis Snabblån

Det finns väldigt många som letar efter gratis lån i syfte att få låna pengar utan att behöva betala någonting i ränta eller avgifter.

Definitionen av ett gratis snabblån eller smslån har diskuterats flitigt och även om man skulle kunna argumentera för att lån är gratis i den bemärkelsen att där inte finns några avgifter eller ränta så är det missvisande att använda sig av den termen, något som också lett till att Konsumentverket agerat.

Det finns lån som är räntefria och avgiftsfria i t.ex. 30 dagar och vi har skrivit och tipsat om detta men att påstå att de är helt gratis blir konstigt eftersom du måste betala tillbaka beloppet som du lånat. Man skulle alltså kunna säga att det inte finns några gratis lån eftersom de då skulle varit en gåva och inte ett lån.

Endast kostnadsfritt under avsatt tid

Det finns endast en anledning varför en långivare skulle vilja erbjuda någon att låna pengar gratis eller snarare kostnadsfritt och utan ränta. Det är för att locka till sig kunder och upplägget kommer vara skapat på ett sådant sätt att målet är att få kunden att i slutändan ändå betala.

Nu undrar du kanske hur det skulle gå till? Det hela fungerar på så sätt att när du tar ett räntefritt lån utan avgifter så är detta upplagt på en begränsad tid och gäller endast nya kunder. Det kan vara att det gäller i t.ex. 15 eller 30 dagar. Du måste betala tillbaka pengarna inom denna tid för att lånet i praktiken ska bli helt räntefritt.

När perioden går mot sitt slut kommer långivaren att skicka ut ett lockande erbjudande där du har möjligheten att dela upp återbetalningen av lånet på en viss tid framöver. Detta alternativ är dock inte räntefritt utan här får du de klassiska avgifterna som alla andra får.

Många som väljer att låna pengar med snabblån och smslån kan mycket väl frestas av detta alternativ. Om du t.ex. lånar 2000 kronor räntefritt och perioden går mot sitt slut så kanske delbetalningen endast innebär att du måste betala 600 kronor. Har man lite pengar efter sin lön så är detta är alternativ många lockas över.

Så lånar du utan avgifter

För helt kostnadsfria lån rekommenderar vi dig att du läser mer om det på denna sida. Du kommer ha möjligheten att låna t.ex. 3000 kronor och endast behöva betala tillbaka det beloppet om du gör det inom avsatt tid. Detta är utan tvekan det bästa och billigaste sättet att låna pengar på under en kort tid.

Men det kräver också att du vet att du kan betala tillbaka lånet under denna tid annars förvandlas lånet till ett vanligt lån med ränta och avgifter. En fördel med att ta kunna ta snabblån helt räntefritt och utan avgifter är att du kan skjuta på betalningar till nästan löning utan att det kostar dig något extra.

Med snabblån du få pengarna på ditt konto redan samma dag och ibland bara inom några minuter från att du ansökt. Om en krissituation uppstår där du akut behöver pengar så kan detta vara ett väldigt attraktivt alternativ. Du kanske normalt sätt inte lånar pengar för att du har placerade pengar i aktier, fonder, sparkonton eller liknande så tar det tid att få ut dessa pengar. Med snabblån kan du få ut pengarna direkt och om det är avgiftsfritt och utan ränta kostar det dig ingenting.