Hur snabbt betalas pengarna ut?

Pengar direkt på kontot

Pengarna kan betalas ut väldigt fort och kan hamna på ditt konto redan inom några minuter, men hur lång tid det tar beror på flera faktorer.

Både snabblån och smslån är utformade för att kunna ge dig möjligheten att på ett snabbt sätt få ett lån och snabbt få tillgång till pengarna. Det är detta som i många fall gör det mycket bättre än ett vanligt privatlån där det lätt kan ta en till två veckor innan man får pengarna.

För att över huvud taget kunna få pengar måste din ansökan godkännas och då krävs det att du lever upp till kraven samt att du ansöker medan långivaren har öppet.

Om du måste ha pengar nu direkt så krävs det även att du väljer en långivare som kan göra direkta utbetalningar till din bank. Att det är just till din bank är det avgörande för att du ska kunna få pengarna ”med en gång”.

Banken avgörande

För att kunna få pengarna direkt krävs det att långivaren godkänner din ansökan vilket även kräver att du ansöker under öppningstiderna. Sen krävs det att långivaren har ett konto att betala ut ifrån som tillhör samma bank som din.

Vi försöker lista tydligt här på sidan vilka långivare som har direkta utbetalningar till olika banker då det finns en stor efterfrågan på just detta. Om man av någon konstig anledning får slut på pengar klockan 19 en fredagskväll och det är stora planer för både fredagen och lördagen så vill du låna från någon som kan betala ut direkt.

Så går processen till

När du ansöker om lån så kommer det krävas att någon manuellt tar hand om din ansökan och endast en del av allting är automatiskt men det slutgiltiga beslutet om du godkänns eller ej är manuellt. Det betyder att du måste ansöka till lånet medan långivaren har öppet och inom de tider som de anger för att kunna bearbeta ansökan.

Normalt sätt så godkänns eller nekas din ansökan inom några minuter. Det är så fort det går för att göra en kreditupplysning på dig och för att en ledig handläggare ska kunna granska ditt ärende. Om din kreditvärdighet har tveksamheter så kanske ytterligare tid behövs men oftast har du svaret inom 10-15 minuter.

Så fort du är godkänd för lånet så kan pengarna betalas ut och detta sker automatiskt. Har du då rätt bank så har du pengarna snabbt – ibland direkt och ibland efter 15 minuter. Har du en annan bank än vad de kan betala ut direkt till så räkna inte med pengarna förrän närmsta vardag.