Jämför Snabblån

Om du vill hitta det bästa snabblånet eller smslånet för dig så är det en bra idé att jämföra flera lån från olika långivare. Genom att jämföra snabblånen så kommer du kunna hitta det alternativ som är billigast och på så vis bäst för just dig.

Eftersom både smslån och snabblån skiljer sig åt där olika långivare har olika för- och nackdelar så blir det väsentligt att du också vet vad du behöver för att kunna hitta rätt lån för dig. Här nedanför hittar du några av Sveriges bästa långivare för snabblån som du kan jämföra.

Jämförelse av snabblån

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Risicum
Risicum erbjuder dig möjligheten att låna upp till 15 000 kronor med direkt utbetalning av sms-lån. För nya kunder erbjuder de även 30 dagar räntefritt utan avgifter.
Gratis ansökan! Inga dolda avgifter! Svar på ansökan direkt!
Mer info / Ansök
Frogtail
Snabblån med möjligheten att låna upp till hela 40 000 kronor. Du kan välja löptid från 1 månad upp till 3 år för de största lånen. Enkelt att ansöka med mobilen!
Ingen ansökningsavgift! Personlig Ränta!
Mer info / Ansök
MonettiMonetti
Monetti erbjuder snabba lån med besked direkt. Ansök om lån mellan 1 000 kr och 20 000 kr. Monetti är störst i Sverige på mindre lån och du kan välja upp till 12 månaders återbetalning.
Ansök via Internet, SMS eller telefon!
Mer info / Ansök
EverydayPlus
Hos EverydayPlus har du möjligheten att låna upp till 20 000 kronor genom att snabbt öppna ett kreditkonto där du kan göra flera uttag ifrån direkt till ditt bankkonto.
Låg månadsränta! Delbetala din kredit.
Mer info / Ansök
Ferratum
Populär långivare med vanliga snabblån och smslån upp till 4 000 kr och kreditkonton upp till 20 000 kronor där du kan göra flera uttag och enkelt delbetala ditt lån över tid.
Låna utan säkerhet! Räntefritt alternativ! 
Mer info / Ansök
Flexlimit
Flexlimit erbjuder dig kontokredit där du enkelt kan göra flera uttag till ditt bankkonto direkt när du behöver det. De ger besked direkt och har en låg månadsränta.
Ingen säkerhet! Snabba utbetalningar! Ingen UC!
Mer info / Ansök
Vivus
Hos Vivus kan då låna upp till 6 000 kr helt räntefritt de första 30 dagar med en effektiv ränta på 0% om du är ny kund. Som mest kan du låna upp till 20 000 kronor och det är enkelt att ansöka med mobilen.
Snabba utbetalningar! Möjlighet till räntefritt snabblån!
Mer info / Ansök
MeddelandelånMeddelandelån
SMS-lån upp till 30 000 kronor. Ansök enkelt online och signera ansökan med BankID för att få svar direkt. Direkt utbetalning till Nordea och Handelsbanken.
Låna pengar utan UC! Bra öppettider!
Mer info / Ansök
Daypay
Daypay erbjuder direkt utbetalning till bl.a. Swedbank och här kan du låna upp till 20 000 kronor. Ansök enkelt med BankID och avbetala i upp till 5 år.
Gratis ansökan & inga dolda avgifter!
Mer info / Ansök
Creditstar
Låna upp till 5 000 kronor som ny kund eller upp till 20 000 kronor som återkommande kund. Välj avbetalnings tid själv upp till 90 dagar för snabblånen.
Du kan låna upp till 5 000 kr första gången!
Mer info / Ansök
MobillånMobillån
Mobillån erbjuder både kontokredit och vanliga Smslån. Låna upp till 25 000 kronor med kontokredit och med flexibla återbetalningar.
Snabbt svar och snabba utbetalningar!
Mer info / Ansök
FokuslånFokuslån
Fokuslån erbjuder förmånliga snabblån med bra ränta där du kan ansöka om lån upp till 75 000 kr. Erbjuder räntefri och betalningsfri period.
Betala tillbaka när det passar just dig!
Mer info / Ansök
LeasyLeasy
Leasy erbjuder lån upp till 50 000 kronor som du kan delbetala över 5 år. Använd pengarna till vad du vill utan förklaringar.
Enkelt att ansöka online!
Mer info / Ansök

Jämför lånen först

JämförelseDet kanske viktigaste när du ska ta ett smslån eller snabblån är att jämföra olika långivare åt. Det gör att risken för att du ångrar dig är betydligt mindre.

Det kanske mest fundamentala är att en långivare kan ge dig ett lån på det beloppet som du önskar och att löptiden är så lång som du önskar.

Den totala kostnaden för lånen är också viktig att jämföra och som ny kund har du i många fall möjligheten att hitta räntefria lån som löper över 30 dagar. Vill du låna längre än så får du räkna med att betala avgifter och ränta för lånet.

Om du behöver pengarna snabbt så är det viktigt att du jämför långivarna här också. Alla långivare kan inte ge direkt utbetalning av snabblån och smslån till alla banker. Det krävs att långivaren har ett konto hos banken för att detta ska gå. Vissa erbjuder t.ex. bara Nordea och Handelsbanken medan någon annan erbjuder andra banker.

Så gör en grundlig jämförelse av de punkter  som är viktiga för dig så du får et lånet som passer dig bäst.

Skiljer sig snabblån och smslån åt?

smslån eller snabblånBåde snabblån och smslån är marknadsföringsnamn åt mikrolån eller s.k. små blancolån. I praktiken innebär båda två att du lånar pengar utan säkerhet över en ganska kort tid.

Det kan finnas skillnader mellan dessa så det kan vara värt att hålla ett öga på det då snabblån ofta marknadsförs för att vara snabba där det är enkelt att ansöka och där pengarna betalas ut direkt.

Smslån är i praktiken egentligen samma sak där du använder mobiltelefonen och sms för att låna pengar. Men precis som snabblån kan detta gå snabbt och precis som med smslån kan man ofta ansöka om snabblån med mobiltelefonen.

Sammanfattat skulle man kunna säga att det är samma typ av lån som marknadsför på olika sätt och där det kan finnas mindre skillnader i ansökningsprocessen mellan långivarna. Så ta med båda i din jämförelse.

Räntefria smslån bäst

Det låter kanske absurt med räntefria lån där du kan låna flera tusen kronor helt utan avgifter men det är fullt möjligt. Räntefria smslån och snabblån finns som erbjudande hos flera svenska långivare för nya kunder. Ett billigare lån kommer du inte kunna hitta eftersom du endast betalar tillbaka den summan du lånar. Där finns helt enkelt inga räntor eller avgifter.

Om du vill läsa mer om snabblån och smslån som är kostnadsfria så läs vår sida om räntefria lån för att få en bättre insikt och se en lista på långivare som erbjuder detta.

Räntefria smslån marknadsfördes länge som gratis smslån men efter tillrättavisande från Konsumentverket så ändrade långivarna på detta. Orsaken var att ett lån aldrig kan vara gratis och kan i bästa fall endast vara helt avgiftsfritt och räntefritt.

UC – Värt att undvika?

UC eller Upplysningscentralen som förkortningen hänvisar till är ett kreditupplysningsbolag som är väldigt populärt bland långivare. Det är dock mindre vanligt bland smslån och snabblån vilket är positivt då man gärna vill undvika att ha för många gjorda kreditupplysningar hos UC.

Vi listar långivare som inte använder UC vilket dock är väldigt många så du behöver kan inte börja med att jämföra det utan mest dubbelkolla innan du ansöker. En del långivare erbjuder dig t.ex. låna upp till 10 000 kronor utan UC och börjar förs efter det att använda dem.

Det finns många fler kreditupplysningsföretag i Sverige och du kan även läsa mer om det här.

Vilka risker finns där?

Riskerna med att låna pengar uppstår först om du inte kan betala tillbaka. Vi har skrivit om det mer ingående men kontentan är att både smslån och snabblån blir väldigt dyrt om du hamnar i en situation där du inte kan betala tillbaka det du lånat.

Resultatet blir att hela skulden förfaller till inkasso och inte bara den aktuella månadsbetalningen. Tillsammans med det tillkommer det ofta saftiga avgifter där Inkassobolaget lägger på sin del. Ett lån som från början såg ut att vara värt det och inte kosta mer än någon hundralapp slutar med långt mycket mer.

Var därför alltid säker på att du kan betala tillbaka och den minsta tveksamheten bör få dig att inte vilja låna pengar. Om du är osäker så se till så att du tar fram en budget så du lättare kan se om du klarar av det eller inte.

Detta är också en av anledningarna till varför du vill jämföra snabblån och smslån. De bästa och billigaste alternativen skiljer sig markant från de dyrare.

Utbetalt på kvällar och helger?

smslån på helger och kvällarNågot annat som är viktigt att jämföra är huruvida långivaren kan betala ut på kvällar och helger. Detta är framförallt viktigt om du vill få pengarna utbetalt direkt och det är kväll, helg eller någon helgdag/högtid.

Många långivare av snabblån och smslån har bra öppettider under kvällar och helger men de har sällan öppet dygnet runt. För att du ska kunna få en direkt utbetalning under denna tiden krävs det att långivaren har öppet så de kan godkänna din ansökan och att pengarna kan betalas ut.

Här är det även viktigt att långivaren kan göra direkta utbetalningar till din bank. Annars kommer du inte få pengarna förrän nästa vardag. Läs mer om att låna pengar på helgen för att få en bra uppfattning om hur det fungerar.

Kreditkonto gör det flexibelt

Kreditkonton är något som flera långivare erbjuder idag och det är ett väldigt flexibelt sätt att låna pengar på. Det passar perfekt för dig som vet att du kommer vilja låna pengar då och då. Det är även utmärkt för dig som vill ha en säkerhet och om i fall att något händer så kan du fylla på pengar på ditt konto snabbt.

Vi har skrivit mer ingående om kreditkonton på denna sida men i praktiken innebär det att du ansöker om en kreditgräns för ett kreditkonto och sedan kan du göra flera uttag tills kreditgränsen är nådd. När du sedan betalar tillbaka så fylls kreditgränsen på igen.

Fördelen är att du redan gjort en kreditupplysning och blivit godkänd så du kan kl 23 på kvällen snabbt fylla på pengar på ditt bankkonto om en kris skulle infinna sig.

Det kan absolut vara värt att jämföra kreditkonton också om du vill få så bra möjligheter som möjligt. Kreditkonton kostar ingenting förrän du tar ut pengar från dem utan alla förberedelser är kostnadsfria. Däremot finns det långivare som betalar ut en del av kreditgränsen vid godkänd ansökan och då bör du endast ansöka om kreditkonto i samband med att du behöver låna pengar.