Kan jag låna pengar på fredagskväll?

Låna pengar på kvällen är inte så lätt och en fredagskväll när man står med helgen framför sig kan kännas tuff om man behöver pengar. Men det positiva är att det finns flera långivare som erbjuder olika lån på fredagskvällar.

Man skulle kunna säga att fredagskvällar är starten på helgen och därför gäller ofta samma princip som om du vill långa pengar på helgen. De helglån som finns kommer ofta fungera på fredagskvällen också men det finns lite att tänka på.

Utbetalningar på fredagskvällar

För att kunna få utbetalt på en fredagskväll där pengarna överförs direkt till ditt bankkonto så du kan använda pengarna samma kväll så krävs att två viktiga faktorer uppfylls.

Detta är ett krav för att kunna få pengarna direkt.

  • Långivaren måste ha öppet och det ser du hos respektive långivares öppettider (dubbelkolla alltid).
  • Långivaren måste kunna erbjuda direkt utbetalning till just den bank där du har bankkonto.

Om långivaren inte har öppet så kommer ett snabblån eller smslån att hanteras nästa gång långivaren har öppet och en handläggare kan granska ärendet. Normalt sätt går det det väldigt fort att godkänna en ansökan och någon enstaka minut hör till vanligheterna, men det måste kollas manuellt och detta är en tolkning av Konsumentkreditlagen.

Långivaren måste även ha ett bankkonto i samma bank som du så överföringen kan ske direkt även på kvällar och helger. Det räcker alltså inte med att du läser om att det erbjuds direkt utbetalning, du måste säkerställa bankerna med.

Färre alternativ på kvällar och helger

Om du vill långa pengar på kvällen och helger så kommer du ha färre alternativ att välja mellan. Det betyder inte att det är dyrare då samma billiga alternativ som finns på dagen även kanske erbjuder lån nattetid och du kommer inte få olika priser bara för att det är kväll.

Du kan läsa mer om att låna pengar på kvällen på vår sida här.