Kan jag låna pengar på lördagar och söndagar?

Det går att låna pengar på både lördagar och söndagar. Dessa lån brukar gå under namnet helglån och är i praktiken snabblån och smslån som erbjuds även på helger.

Att låna pengar på lördagar och söndagar innebär att du måste vända dig till en långivare eller bank som har öppet och kan hantera ditt ärende. Enligt Konsumentkreditlagen behöver man i praktiken göra en kreditupplysning och en manuell granskning av låntagaren för att säkerställa att denne har möjlighet att betala tillbaka lånet. Om långivaren inte har någon handläggare som kan titta på ärendet dröjer det tills det öppnat nästa gång.

Som tur är finns det flera långivare som både har öppet på helgen och på kvällar mitt i veckan. Allt som krävs för att de ska betala ut pengar är såklart att de hinner granska ditt ärende och godkänna låneansökan men också att du som låntagare har bankkonto i en bank som de kan göra direkt överföring till.

Pengar mellan banker tar tid och görs det under vardagar (bankdagar) så kan en transaktion göras samma dag även om det brukar ta lite tid. Är det inom samma bank går normalt sätt transaktionen direkt. Därför måste långivare som ska kunna betala ut direkt till dig på lördagar och söndagar ha ett bankkonto i samma bank som du. Ofta erbjuder dem direkt utbetalning till flera banker men det är ingen garanti att just din bank har.

Öppettiderna skiljer sig

Öppettiderna skiljer sig åt granska kraftigt mellan långivare och dagar så om du vill låna pengar på lördagar eller söndagar så bör du kolla detta noga.

Många företag som erbjuder snabblån och smslån har bra öppettider även om inte alla har öppet på helgen. Det brukar också vara normalt att öppettiderna är längre in på kvällen under lördagen medan de inte är lika bra på söndagar.

Var som sagt noga med att den långivare du väljer att låna pengar av har öppet och kan hantera din låneansökan.

Bästa snabblånen med lägst ränta

Ibland är det kanske inte så viktigt att låna pengar snabbt utan snarare att hitta ett så bra och billigt lån som möjligt. Oavsett om du måste ha pengarna nu eller om du kan vänta någon dag så är det en bra idé att jämföra snabblånen för att hitta det bästa snabblånet med bäst ränta och villkor för dig. I slutändan kommer din upplevelse att vara bättre och din plånbok kommer att tacka dig om du väljer det bästa alternativet från början.