Kan man få utbetalt till utländskt bankkonto?

Önskar du att låna pengar med snabblån eller smslån som utbetalas till ett utländskt bankkonto? I så fall står du inför en tuff utmaning att hitta en långivare som godkänner det.

De festa snabblånen har inget specifikt krav på att du måste ha ett svenskt bankkonto när du ansöker om ett lån hos dem, men det betyder inte att dem kan eller vill betala ut till utländska bankkonton för det.

Många långivare ställer krav på att man är svensk medborgare, har en fast inkomst och ibland även ett svenskt registrerat mobiltelefonnummer. De flesta banker och långivare anser vid det här laget att du även bör ha ett svenskt bankkonto då, vilket blir ett indirekt krav.

En av de större riskerna man tar om man tillåter utbetalningen direkt till utländska bankkonton är om någon skulle lyckas med att ID-kapa personer och låna i andras namn medan de befinner sig utomlands. Men om betalningen först går till ett svenskt bankkonto så minskar risken och i princip gör det omöjligt.

Kan man låna som utländsk medborgare?

Att låna pengar som utländsk medborgare som befinner sig i Sverige är antagligen väldigt svårt. Du bör försöka få svenskt medborgarskap eller vända dig till långivare och banker i ditt egna hemland.

En krav för att låna ut pengar är att man gör en kreditupplysning på dig som ska låna pengar för att kunna fastställa att du inte är skuldsatt till en nivå där det är orimligt att låna ut pengar. Du ska med andra ord skicka en signal att du kan betala tillbaka lånet. Om du är utländsk medborgare så kommer det vara väldigt svårt att få fram denna informationen genom en sedvanlig kreditupplysning och du lär antagligen nekas lån.