Kreditkonton för snabbare lån

Kreditkonton och snabblån

Kreditkonton är ett smidigt sätt för dig som vet att du kanske kommer behöva låna pengar eller för dig som vet att du behöver låna nu och förmodligen senare också.

Ett kreditkonto fungerar på så sätt att du ansöker om ett konto med en specifik kreditgräns (t.ex. 15 000 kronor) och sedan kan du ta ut pengar från kontot när du behöver. Du har alltså redan förberett dig genom att göra ansökan med kreditupplysning vilket gör att utbetalningen sker direkt till ditt konto när du vill.

Du har också möjligheten att göra flera uttag så länge din kreditgräns inte överskrids. Med andra ord kan du börja med att låna 3 000 kronor för att senare samma månad ta ut 2 000 kronor och du har då bara använt 5 000 kronor av din kredit. Om du ansökt om 15 000 kronor så har du vid detta laget 10 000 kronor kvar att ta ut.

Vissa långivare vill att du tar ut en summa direkt i samband med att du ansöker om kreditkontot medan du hos andra kan vänta tills du verkligen behöver pengarna. Du kommer bara behöva betala något när du faktiskt tar ut pengar från ditt kreditkonto och överför det till ditt bankkonto. Detta gör att du kan ha ett gratis kreditkonto som är redo att använda och skulle en kris uppstå så kan du enkelt med mobiltelefonen (SMS eller app) ta ut pengar som i många fall når ditt bankkonto direkt.

Långivare som erbjuder kreditkonton

Kreditkonton blir mer och mer populärt av den enkla anledningen att det inte kostar något så länge du inte behöver pengar och väljer att ta ut det från kreditkontot. Det snabbar upp processen något jämfört med vanliga snabblån men framför allt kan du få ut pengar direkt även när långivaren inte har öppettider, t.ex. efter 22:00 en lördagskväll.

Om du besöker långivarna som vi listar kan du snabbt se om de erbjuder kreditkonton. Vi rekommenderar att du läser på och väljer en långivare som har direkt utbetalning till just din bank då detta garanterar att du även sent på en helgdag kan få ut pengar direkt.

Ett populärt alternativ som många använder sig av är Ferratum och deras kontokredit.

Fördelar med kreditkonto

En hel del av fördelarna med kreditkonto framför vanliga snabblån framkommer i texten här ovan. Men i praktiken innebär det en mängd fördelar och här är en lista med varför du bör fundera på att skaffa ett kreditkonto:

  • Det går ännu snabbare att få pengar än med snabblån
  • Du får ofta en lägre kostnad för lånet
  • Du har i flera fall möjlighet att delbetala lånet över längre tid
  • Du är förberedd för situationer där du kanske hamnar i ekonomisk knipa

Det finns så många fördelar med att ha ett kreditkonto kopplat och förberett för direkt utbetalning till ditt bankkonto. Många lever idag livet i nuet och man vet aldrig vilka situationer som kan uppstå när man behöver mer pengar och där det är värt ett lån. Det kan vara allt ifrån att bilen går sönder till shopping och resor. Att avstå upplevelser för att man tillfälligt inte har pengar är något många inte är villiga att uppoffra.

Men den kanske viktigaste aspekten med ett kreditkonto är tryggheten som det kan medföra. Lek med tanken att du reser till annan ort eller kanske utomlands och medan du är där så skimmas ditt betalkort och ditt lönekonto töms på pengar. Om du inte har extra sparpengar på annat konto hos samma bank kommer du inte kunna göra en akut förflyttning och uttag i en bankomat. Du blir helt enkelt strandsatt.

Med ett kreditkonto som kan göra direkta utbetalningar till ditt konto så kan du föra över t.ex. 3 000 kronor och direkt ta ut dem i en bankomat vilket ger dig en buffert med möjlighet att fortsätta din resa som tänkt. Det finns så många tänkbara situationer där denna säkerhet kan rädda dig innan du hinner dra i det administrativa för att få tillbaka dina pengar.