Kreditkonton för snabbare lån

Kreditkonton och snabblån

Kreditkonto är en en form av lån som växt fram i samband med att snabblån blivit allt mer populärt och tagit över efter smslån. Det finns många fördelar med kreditkonton framför traditionella smslån och snabblån där du som låntagare får en helt annan frihet.

Ett kreditkonto fungerar på så sätt att du ansöker om en kreditgräns för kontot och om du blir beviljad har du en tillgång till en digital kredit motsvarande det beloppet. Du kan då när som helst ta pengar från kreditkontot och flytta till ditt bankkonto om behovet skulle uppstå.

Kreditkonton är kostnadsfria att ansöka om och även om du blir beviljad ett kreditkonto kostar det dig inte pengar förrän du tar ut pengar till ditt bankkonto. Först då blir den summan en kredit som du betalar ränta och avgifter för. Det är dock inte ovanligt med kreditkonton där en utbetalning till ditt bankkonto sker direkt om du blir godkänd.

Populära kreditkonton

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Risicum
Med Risicum kan öppna ett kreditlån med flexibla uttag som du själv styr helt och hållet. Ansök om lån upp till 20 000 kr och som ny kund får du räntefritt i 30 dagar.
Gratis ansökan! Inga dolda avgifter! Ingen UC! Lånebesked direkt!
Mer info / Ansök
Ferratum
Ferratum erbjuder kreditkonton som är räntefria till nya kunder under 30 dagar. Ansöka om en kreditgräns upp till 20 000 kronor.
Ansök gratis! Låna utan säkerhet! Ingen UC! Räntefritt första 30 dagarna!
Mer info / Ansök

Så fungerar ett kreditkonto

Ett kreditkonto är som en digital plånbok där du kan flytta pengar från direkt till bankkonto. Istället för att ansöka om snabblån så fort du behöver pengar så är ett kreditkonto en reserv för dig där du kan låna pengar ifrån så fort du behöver fylla på ditt vanliga konto.

När du ansöker om ett kreditkonto ansöker du inte om hur mycket pengar du vill låna utan en total kreditgräns som du inte kan överskrida. På så sätt påminner det om kreditkort fast du inte har något fysiskt kort eller kortnummer att göra några köp med. Du kan ta ut pengar från ditt kreditkonto och föra över dem till ditt bankkonto så länge inte kreditgränsen passeras.

Om du ansöker om ett kreditkonto på 15 000 kronor så kan du välja att t.ex. direkt ta ut 3 000 kronor. I ett senare skede kan du välja att låna ytterligare 2 000 kronor och du har då totalt bara använt 5 000 kronor av din totala kreditgräns på 15 000 kronor. Så fort du betalar tillbaka pengarna du lånat så fylls dit kreditgräns på igen.

Den stora fördelen med kreditkonto blir att du redan på förhand gjort din ansökan och blivit godkänd. Om långivaren kan erbjuda dig direkt utbetalning från kreditkontot kan du mitt i natten göra en överföring om du önskar det.

Kreditkonto med räntefri period

Att låna pengar räntefritt kan tyckas låta för bra för att vara sant eftersom långivaren eller banken inte tjänar något alls på dig men samtidigt tar en risk att du kanske hamnar i ekonomisk kris och inta kan återbetala lånet. Kreditkonton är dock ett undantag där räntefria perioder erbjuds nya kunder.

De räntefria perioderna gäller nya kunder som öppnar kreditkonton men eftersom kreditkonton inte kostar pengar mer än när du lånar pengar så riskerar du inga kostnader så länge du återbetalar lånet du tagit ut från kreditkonto i tid. Ett exempel på en räntefri period brukar vara de första 30 dagar där du kan låna pengar till en effektiv ränta på 0%.

Om du väljer att fortsätta låna pengar efter det eller att delbetala det första lånet du fick så kommer den normala räntan och avgifter att börja gälla.

För den som inte lånat pengar och som inte har något kreditkonto sedan innan finns det alltså en möjlighet att låna pengar helt räntefritt i 30 dagar. De räntefria kreditkontona gäller upp till 20 000 kronor vilket gör att du kan låna maximalt det räntefritt under 30 dagar. Betalar du tillbaka lånet inom den tiden så behöver du bara betala exakt den summan du tog ut.66

Långivare som erbjuder kreditkonton

Kreditkonton blir mer och mer populärt av den enkla anledningen att det inte kostar något så länge du inte behöver pengar och väljer att ta ut det från kreditkontot. Det snabbar upp processen något jämfört med vanliga snabblån men framför allt kan du få ut pengar direkt även när långivaren inte har öppettider, t.ex. efter 22:00 en lördagskväll.

Om du besöker långivarna som vi listar kan du snabbt se om de erbjuder kreditkonton. Vi rekommenderar att du läser på och väljer en långivare som har direkt utbetalning till just din bank då detta garanterar att du även sent på en helgdag kan få ut pengar direkt.

Ett populärt alternativ som många använder sig av är Ferratum och deras kontokredit.

Fördelar med kreditkonto

En hel del av fördelarna med kreditkonto framför vanliga snabblån framkommer i texten här ovan. Men i praktiken innebär det en mängd fördelar och här är en lista med varför du bör fundera på att skaffa ett kreditkonto:

  • Det går ännu snabbare att få pengar än med snabblån
  • Du får ofta en lägre kostnad för lånet
  • Du har i flera fall möjlighet att delbetala lånet över längre tid
  • Du är förberedd för situationer där du kanske hamnar i ekonomisk knipa

Det finns så många fördelar med att ha ett kreditkonto kopplat och förberett för direkt utbetalning till ditt bankkonto. Många lever idag livet i nuet och man vet aldrig vilka situationer som kan uppstå när man behöver mer pengar och där det är värt ett lån. Det kan vara allt ifrån att bilen går sönder till shopping och resor. Att avstå upplevelser för att man tillfälligt inte har pengar är något många inte är villiga att uppoffra.

Men den kanske viktigaste aspekten med ett kreditkonto är tryggheten som det kan medföra. Lek med tanken att du reser till annan ort eller kanske utomlands och medan du är där så skimmas ditt betalkort och ditt lönekonto töms på pengar. Om du inte har extra sparpengar på annat konto hos samma bank kommer du inte kunna göra en akut förflyttning och uttag i en bankomat. Du blir helt enkelt strandsatt.

Med ett kreditkonto som kan göra direkta utbetalningar till ditt konto så kan du föra över t.ex. 3 000 kronor och direkt ta ut dem i en bankomat vilket ger dig en buffert med möjlighet att fortsätta din resa som tänkt. Det finns så många tänkbara situationer där denna säkerhet kan rädda dig innan du hinner dra i det administrativa för att få tillbaka dina pengar.

Kreditkonto utan UC

Kreditupplysningsföretaget UC (Upplysningscentralen) är förmodligen Sveriges mest kända kreditupplysningsföretag men är också ett alternativ som få långivare använder sig av när det kommer till snabblån och smslån.

Kreditkonto räknas vara en form av snabblån även om upplägget är annorlunda jämfört med ett vanligt snabblån och smslån. Många av de långivare som erbjuder kreditkonto använder inte UC utan istället kreditupplysningsföretag som t.ex. Creditsafe istället.

Kreditkonton utan UC är med andra ord inga problem att hitta även om du inte kan komma undan att det görs en kreditupplysning.