Låna 10 000 kr

Låna 10000 kr

Vill du låna 10 000 kronor men vet inte vilka de bästa långivarna är? Vi går igenom allt du behöver tänka på om du vill låna 10000 kr och listar flera bra långivare där du kan ansöka om pengar direkt.

Just beloppet 10000 kronor är populärt att låna inför semestern, shopping eller för att betala en resa. Du kan används dig av både snabblån & smslån samt privatlån för denna summa.

Snabblån med 10000 kr

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Det snabbaste sättet är att ansöka om ett snabblån på 10000 kronor om du behöver pengarna direkt. Om du blir godkänd för ett snabblån kan du få pengarna redan samma dag men annars är nästkommande vardag normalt sätt det längsta du behöver vänta.

Ferratum
Hos Ferratum kan du låna 10000 kr räntefritt i 30 dagar. Ansök om kreditkonto och ett av de mest förmånligaste korttidslånen du kan hitta.
Låna utan säkerhet! Räntefritt alternativ! Rekommenderas!
Mer info / Ansök
Risicum
Du kan låna 10 000 kr med både smslån och kreditkonto som Risicum erbjuder. Ingen UC används vid ansökan om lån.
Gratis ansökan! Inga dolda avgifter! Svar på ansökan direkt!
Mer info / Ansök
Frogtail
Hos Frogtail kan du låna 10000 kronor med en löptid på 2 månader till 1 år. Du väljer själv hur du vill lägga upp lånet och du får en personlig ränta.
Ingen ansökningsavgift! Enkel och smidig ansökan!
Mer info / Ansök
EverydayPlus
Hos EverydayPlus kan du enkelt ansöka om att öppna ett kreditkonto med 10 000 kronor i kreditgräns om du vill. Ta ut pengar till ditt konto snabbt med mobilen.
Delbetala din kredit! Snabb och enkel ansökan!
Mer info / Ansök
Flexlimit
Hos Flexlimit kan du ansöka om en kontokredit på 10 000 kr med en månadsränta på bara 8,70%. Vanligtvis har du pengarna på kontot inom 15 minter efter godkänd ansökan.
Ingen säkerhet! Snabba utbetalningar! Ingen UC!
Mer info / Ansök
Daypay
Daypay erbjuder direkt utbetalning till Swedbank och Handelsbanken. Låna upp 10000 kronor utan UC används och signera enkelt med BankID.
Gratis ansökan & inga dolda avgifter!
Mer info / Ansök

Ovanför hittar du exempel på bra långivare av snabblån och smslån som erbjuder dig att låna 10000 kr. Du kan jämföra fler smslån om du vill se ännu fler alternativ.

Låna 10 000 kronor räntefritt

Om du vill låna 10000 kronor till en så låg kostnad som möjligt så bör du titta på att låna pengarna helt räntefritt genom snabblån och smslån. Det finns lån som under en begränsad tid är helt kostnadsfria och utan ränta.

Det är inte korrekt att beskriva det som att du kan låna 10 000 kr gratis men om du betalar tillbaka lånet inom den räntefria perioden så behöver du bara betala tillbaka exakt så mycket som du lånat.

Räntefria lån brukar endast erbjudas till nya kunder som väljer att registrera sig för t.ex. ett kreditkonto (en typ av smslån och snabblån). Det finns exempel i tabellen ovan på långivare som erbjuder detta.

Ett kreditkonto är en digital plånbok som är kostnadsfri tills du väljer att plocka ut pengar från den vilket du kan göra med sms eller en mobilapp. Under den räntefria perioden kan du dock ta ut så mycket pengar du vill utan att det kostar något vilket är väldigt förmånligt.

När du ansöker om ett kreditkonto så ansöker du även om en kreditgräns för kontot. Om du vill kunna ta ut 10000 kr från kontot kommer kreditgränsen behöva vara minst det.

Att just kunna låna pengar räntefritt är något som gjort att de ofta anses som de bästa snabblånen du kan hitta även om det är värt att jämföra dem om man vill betala av över längre tid.

Privatlån med 10 000 kronor

Privatlån är lån med lite lägre ränta men tar normalt sätt längre tid att ansöka om och det ställs även högre krav på dig som låntagare än vad det gör för snabblån och smslån. En del banker och så ledes även låneförmedlare låter dig ansöka om privatlån från 10 000 kronor och vissa erbjuder t.o.m. en lägsta ansökningsgräns på 5000 kr.

Här nedanför är några bra alternativ som du bör titta närmare på om du vill låna 10000 kr med privatlån.

axo finansAxo Finans
Axo Finans är en låneförmedlare som jämför bankernas ränta åt dig. Hos dem kan du ansöka om att låna 10 000 kronor och de kommer sedan hämta bankernas erbjudande åt dig så du kan välja det mest bäst ränta.
Ansökan är kostnadsfri! Endast en kreditupplysning görs!
Mer info / Ansök
Lendo
Lendo är ett annat känd företag som agerar låneförmedlare och hjälper dig att hitta bästa räntan genom att ställa bankerna mot varandra. Det är bra sätt att ”pruta” ner räntan för privatlån.
Populär låneförmedlare av privatlån!
Mer info / Ansök

Låna 10000 kr utan UC

Att ansöka om ett lån innebär att långivaren, banken eller låneförmedlaren kommer att göra en kreditupplysning på dig som ansöker. Detta är för att kunna säkerställa din kreditvärdighet och din förmåga att betala tillbaka pengar. Det är också ett krav som ställs av Finansinspektionen som är den myndighet som övervakar marknaden.

Men även om det inte är möjligt att undvika att en kreditupplysning görs så är det möjlighet att undvika UC om du vill. De flesta snabblån använder till exempel inte Upplysningscentralen för att göra kreditupplysningar. En del långivare använder endast UC när lånet du ansöker om kommer upp över en viss gräns och där finns just 10 000 kronor som exempel där du precis klarar dig utan UC.

Låna 10000 kr på helgen

För att kunna låna 10 000 kronor på helgen så krävs det att du vänder dig till långivare för smslån och snabblån som erbjuder utbetalning på helgen. Att ha möjligheten att låna 10000 kr på helgen är ett utmärkt sätt om du spontant vill köpa en restresa men du t.ex. inte har pengarna på ditt betalkonto för att kunna betala resan direkt. Det finns även andra situationer där detta är väldigt användbart.

För att kunna låna pengar på helgen krävs att följande gäller:

  • Du ansöker när långivaren har öppet
  • Du väljer en långivare som erbjuder direkt utbetalning till din bank
  • Du blir godkänd på ansökan (se krav längre ner)

Vad krävs för att få låna detta?

Tiotusen kronor är en hel del pengar och när det kommer till snabblån och smslån kan det ställas lite högre krav på din kreditvärdighet än om du skulle ansökt om att bara låna t.ex. 3000 kr.

De grundläggande kraven för att få låna så här mycket är dock:

  • Du har en fast/regelbunden inkomst.
  • Du är folkbokförd i Sverige
  • Du är minst 18 år gammal
  • Du har inga obetalda skulder hos Kronofogden.

Det kan gå bra att låna pengar med betalningsanmärkningar och 10000 kr är inget undantag här. Det finns exempel på snabblån utan krav på betalningsanmärkningar som du kan ansöka om du skulle ha råkat samla på dig några. För många betalningsanmärkningar brukar dock tolkas som att du har en dålig privatekonomi och det kan göra det svårare att få låna pengar.

Hitta lägst ränta på lånet

Om du vill låna 10000 kronor så kommer du normalt sätt få den lägsta räntan när du ansöker om ett privatlån (blancolån). Där har du även möjlighet att lägga upp löptiden och återbetalningen över längre tid än vad du kan med ett snabblån och sms lån.

Men undantaget är de räntefria snabblånen och smslånen då dessa i praktiken är helt kostnadsfria förutsatt att du ska betala tillbaka lånet inom t.ex. 30 dagar.

Varför man skulle vilja välja smslån/snabblån framför privatlån handlar helt enkelt om hastigheten. Du kan ansöka om dessa lånen och få utbetalt 10000 kr inom en timme och det gäller fredagar, lördagar, söndagar och andra helgdagar förutsatt att långivaren erbjuder det.

Privatlån brukar även ställa högre krav på din kreditvärdighet och har du ingen bra kreditvärdighet kan ett privatlån bli dyrt det med, men generellt sätt hittar du bästa räntan där och är det viktigast för dig rekommenderar vi att du provar en låneförmedlare som kan hitta bästa räntan åt dig.

Amortering för 10 000 kr

Oavsett hur mycket eller lite pengar du lånar så är det viktigt att amortera sina skulder (betala tillbaka) så du kan bli skuldfri igen. För ett lån på 10000 kr finns det en hel del olika upplägg på amorteringen och löptiden.

För snabblån kan löptiden för 10 000 kronor vara allt ifrån 2 månader upp till 12 månader eller längre i vissa fall. För privatlån kan du välja en längre löptid och där är 12-24 månader en mer naturlig avbetalningsplan för ett lån i denna storlek.

Hur mycket du måste betala och amortera av på lånet varje månad styrs av din löptid du valt. Att välja en låg löptid på 2,3 eller t.ex. 6 månader gör att du måste betala mer varje månad. Däremot blir den totala kostnaden lägre ju snabbare du betalar av ditt lån.

För en mer behagligt avbetalningsplan på 10000 kronor så används ofta 1-2 år.