Låna 12 000 kr

Låna 12000 kr

Behöver du låna 12000 kronor utan att placera något i säkerhet? Vill du få pengarna utbetalt snabbt och smidigt? Kanske vill du t.o.m. låna pengarna räntefritt och slippa avgifter? Vi har svaren som gör ditt lånande bättre.

Att låna 12 000 kr är inget konstigt för någon som har en fast inkomst. Det kan vara plötsligt oväntade utgifter som dykt upp, en resa man känner att man bara måste komma iväg på eller kanske inköp av möbler vid en flytt. Oavsett har du flera alternativ att välja mellan.

Snabblån & Smslån för 12 000 kr

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Snabblån och smslån är utan tvekan det snabbaste sättet att låna 12000 kr. Det är även här du hittar de räntefria och kostnadsfria alternativen vilket även innebär att det kan vara det mest lönsamma för dig.

Ferratum
Med Ferratum Credit kan du låna 12 000 kronor helt räntefritt i 30 dagar utan extra avgifter. Du har sedan möjlighet att förläna lånet och delbetala det om du vill.
Låna utan säkerhet! Direkt utbetalning till Nordea!
Mer info / Ansök
Risicum
Hos Risicum kan du snabbt och enkelt göra en kostnadsfri ansökan om lån. Du kan låna 12 000 kr helt räntefritt i 30 dagar och UC används heller inte.
Inga dolda avgifter! Direkt utbetalning till Nordea & Handelsbanken!
Mer info / Ansök
Nordiclån
Hos Nordiclån kan du snabbt och enkelt ansöka om lån på 12 000 kr och möjligheten att få en ränta på bara 7,92%. Här får du oftast svar inom en timme!
Låna utan säkerhet! Legitimera dig med BankID!
Mer info / Ansök
Fokuslån
Fokuslånet är lånet som sätter dig och lånet i fokus. Här har du möjligheten att låna upp till 75 000 kronor enkelt. Slutbetala lånet när du vill.
Inga dolda avgifter! Möjlighet till räntefri och betalningsfri period!
Mer info / Ansök

Låna pengar räntefritt

Att låna pengar räntefritt, helt utan avgifter och således helt kostnadsfritt kan tyckas vara ett påhitt där någon form av hållhake antagligen finns. Faktum är att det idag finns flera långivare som erbjuder helt kostnadsfria lån till nya kunder som väljer att öppna ett kreditkonto.

Ett kreditkonto skulle man kunna beskriva som en kostnadsfri virtuell plånbok som du kan låna ifrån om du vill. De pengar du lånar från plånboken måste du betala tillbaka och normalt sätt är här ränta, aviavgifter etc. Men för nya kunder erbjuds du att låna pengar härifrån helt räntefritt i 30 dagar. I praktiken innebär det att du skulle kunna låna 12 000 kr och 29 dagar senare betala tillbaka 12 000 kr och inga extra avgifter eller räntor skulle tillkomma om långivaren mottagit pengarna inom 30 dagar.

Detta erbjuds bara nya kunder och det kan såklart vara svårt att låna 12 000 kronor och betala tillbaka allt med nästa lön. Detta vet långivaren om och oavsett om du lånar 1000 kr eller 20 000 kr så kommer långivaren erbjuda dig att delbetala skulden över längre tid. Det kan t.ex. vara väldigt lockande att endast betala in en bråkdel och ha ännu mer pengar till nästa månad men det är så det räntefria alternativet blir lönsamt för dem. Nu har 30 dagar passerat och du får börja betala ränta på resterande belopp.

12 000 kr i Privatlån

Privatlån är ett annat alternativ för dig som vill låna 12000 kronor. Ett privatlån är också ett blancolån där du helt enkelt lånar pengar utan säkerhet. Däremot tillhandahålls privatlån oftast av banker med personlig ränta och möjligheten att få en väldigt låg ränta om du har en bra kreditvärdighet.

Ett bra sätt att hitta bästa räntan på privatlån är att använda sig av en låneförmedlare. En låneförmedlare jämför privatlånen åt dig genom att ställa bankerna mot varandra och låta slåss om dig som kund med bästa räntan. Här nedanför hittar du exempel på två låneförmedlare du kan använda dig av för att ansöka om ett privatlån på 12 000 kr.

Lendo
Lendo är en av de mest populära låneförmedlarna på den svenska marknaden idag och syns regelbundet i media. Här ställs bankerna mot varandra och Lendo prutar räntan åt dig.
Populär låneförmedlare av privatlån!
Mer info / Ansök
axo finansAxo Finans
Axo Finans är en annan låneförmedlare som du bör spana in. Här ställs ett stort antal banker mot varandra för att du ska kunna få den bästa räntan om du vill låna 12 000 kr.
Ansökan är kostnadsfri! Endast en kreditupplysning görs!
Mer info / Ansök

Låna 12000 kr utan UC

Att undvika UC när man lånar pengar är något många vill. Även om en del långivare börjar använda UC när lånebeloppen överstiger 10 000 kr så finns det fortfarande möjligheten att låna 12 000 kr utan UC.

UC är ett Kreditupplysningsföretag där förkortningen står för Upplysningscentralen. Det är ett av många kreditupplysningsföretag som finns på svenska marknaden idag. UC är också ett av de vanligaste och bästa kreditupplysningsföretagen man kan använda sig av om man vill säkerställa konsumentens kreditvärdighet.

Däremot finns det många anledningar att undvika att använda UC. Framför allt gäller det dig som vet med dig att du ska låna pengar av banken inom en snar framtid. Kanske planerar du ett bilköp, bostadsköp eller något annat som kräver att du lånar pengar av banken. UC sparar och visar tidigare kreditupplysningar hos dem. Om du skulle låna små krediter där UC används så skulle detta synas när du går till banken och de skulle med stor sannolikhet bli försiktiga med att låna ut pengar till dig.

Vill du se en lista på långivare som inte använder UC så hittar du dem här.

Låna 12 000 kr med betalningsanmärkning

Betalningsanmärkningar behöver inte vara något som stoppar dig från att låna pengar. Däremot är 12 000 kr en hel del pengar och har du samlat på dig betalningsanmärkningar så kan det vara svårt att bli godkänd för ett lån på den summan.

Ett alternativ som du kan prova är att dela upp lånet i två delar och låna 6 000 kronor från två olika långivare istället. Det behöver inte på något vis vara sämre att göra så här och ökar chansen att bli godkänd för ett lån om du vet med dig att du har en eller flera betalningsanmärkningar.

Du kan givetvis också prova att ansöka om lån hos någon av långivarna ovan. Banker som erbjuder privatlån kommer förmodligen inte vara lika intresserad av att låna ut pengar som företagen som erbjuder snabblån eller smslån. Om du vill prova ansöka om ett lån på 12 000 kr så kan du även titta in vilka snabblån som tillåter betalningsanmärkningar.

En nyckelfaktor för att du ska få lov att låna pengar är dock att du är skuldfri hos Kronofogden. Det finns inga långivare som kommer låna ut pengar om du har en obetald skuld för indrivning där.

Låna på helgen och kvällar

Behöver du låna pengar på helgen eller på kvällen så finns denna möjlighet också. Även om du skulle vilja låna 12000 kr på helgen så finns det långivare som har öppet då och med snabblån kan betala ut till ditt bankkonto direkt. Se vår lista överst med information om vilka långivare som erbjuder detta eller läs mer om detta på vår sida om helglån.

Ett krav för att du ska kunna låna pengar på helgen är att långivaren har öppet (leta efter öppettider hos dem). Förutsatt att du blir godkänd för lånet på 12 000 kronor så kan du ha pengarna på ditt bankkonto inom 15 minuter även om det är kväll, lördag eller söndag.

Vad krävs för att få låna 12000 kr?

Vi har skrivit mer ingående om vad som krävs av dig som låntagare för att få lov att låna pengar med snabblån men det som framför allt skiljer sig mot detta är att 12 000 kronor är en ganska hög summa att låna utan säkerhet. Det kommer ställas högre krav på din fasta inkomst och långivaren kanske i vissa fall vill se över dina fast utgifter (som vad bostaden kostar).

Rent generellt skulle man kunna säga att möjligheten att låna 12 000 kr baseras på:

  • Ålder (minst 18 år men gärna 20 år gammal)
  • Inkomst (en fast/regelbunden inkomst som är stark nog för beloppet)
  • Folkbokförd i Sverige och svensk medborgare
  • Inga skulder hos Kronofogden.

Betalningsanmärkningar kan vara okej men kanske är det lättare att försöka låna 6000 kr från två långivare istället.