Låna 15 000 kr

Vill du låna 15 000 kronor men hitta det bästa alternativet med lägst ränta? Vi går igenom alternativen för att snabbt och enkelt kunna låna 15000 kr och vilka val du som konsument har.

Att låna 15 000 kronor är ingen konstig summa och görs regelbundet av svenskar för att betala resor, bilkostnader, reparationer, renoveringar och mycket mer. Det är lån du kan ta med både smslån och snabblån men även med privatlån.

Det snabbaste sättet att låna 15 000 kronor är genom snabblån/smslån där du har möjlighet att få pengarna på ditt bankkonto redan samma dag och t.o.m. inom en timme.

Smslån och Snabblån

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Låna 15000 kr med smslån och snabblån för att få pengarna så snabbt som möjligt.

Monetti
Ansök kostnadsfritt om lån på 15 000 kronor. Monetti är störst på mindre lån i Sverige och du kan välja att återbetala lånet på upp till 12 månader.
Låna utan säkerhet! Signera med BankID online!
Mer info / Ansök
Ferratum
Ferratum erbjuder dig att låna pengar med flexibla uttag och återbetalningar. Låna 15 000 kronor räntefritt under 30 dagar som ny kund. Pengarna betalas ut direkt till Nordea.
Snabblån utan UC!
Mer info / Ansök
Risicum
Förmånliga snabblån och smslån som är helt räntefritt i 30 dagar för nya kunder. Låna 15000 kr med direkt utbetalning till bankkonton hos Handelsbanken och Nordea.
Flexibla återbetalningar och inga dolda avgifter!
Mer info / Ansök
Nordiclån
Låna pengar snabbt med en fast månadsränta! Hos Nordiclån kan du ansöka om lån på 15 000 kronor och återbetala upp till 80 månader.
Låg ränta från 7,92%!
Mer info / Ansök
Fokuslån
Låna upp till 75 000 kronor med Fokuslån och välj om du vill börja med en räntefri och betalningsfri period. Slutbetala lånet när det passar dig.
Inga dolda avgifter! Börja med räntefri period på lånet!
Mer info / Ansök

Låna 15 000 kr utan UC

Många långivare som erbjuder smslån och snabblån erbjuder dig att låna utan UC. UC eller Upplysningscentralen som det är en förkortning för är ett av många företag i Sverige som gör kreditupplysningar i samband med lån.

Det finns flera bra anledningar att låna pengar utan UC och du kan läsa om dem här. Ju större belopp du vill ju låna ju svårare är det dock att hitta långivare som inte använder sig av UC vilket även innebär att dina valmöjligheter försämras.

Det finns flera företag som erbjuder snabblån och smslån där du kan ansöka om ett lån på 15 000 kr utan UC används. Däremot finns det andra alternativ av snabblån som kan vara mer förmånliga med personlig ränta där UC faktiskt används.

Vet du med dig att du inte ska ta några andra krediter, banklån eller liknande inom den närmsta tiden så finns det egentligen inte så många anledningar att försöka låna pengar utan UC gör en kreditupplysning på dig.

Privatlån på 15000 kr

Privatlån erbjuder dig att låna pengar utan säkerhet och till en personlig ränta som sätts efter din kreditvärdighet. Privatlån jämförs lättast genom att använda sig av låneförmedlare som ställer banker och långivare mot varandra. Här nedanför hittar du två populära låneförmedlare där du kan få hjälp med att ansöka om lån på 15000 kr genom.

Lendo
Lendo är kanske Sveriges största låneförmedlare som hjälper dig att jämföra privatlån från ett stort antal banker. Lendo kan också hjälpa dig med att ansöka om lån för att samla flera dyra krediter i ett större lån.
Mer info / Ansök
axo finansAxo Finans
Axo Finans är ett bra alternativ och helt enkelt en annan låneförmedlare. Vill du prova en låneförmedlare som har potential att hitta de bästa räntorna till dig så spana in Axo Finans.
Mer info / Ansök

Räntefria & Kostnadsfria lån

Om du vill låna 15 000 kronor så finns det räntefria och kostnadsfria alternativ för dig som kan tänka dig att låna pengar genom snabblån och smslån. Det är främst i samband med att nya kunder öppnar kreditkonton som de räntefria alternativen erbjuds och innebär att lånet inte kommer kosta dig något och att du bara behöver betala tillbaka den summan du lånat.

Räntefria lån ges endast till nya kunder och har en begränsad tid på t.ex. 30 dagar. Dessa snabblån/kreditkonton är helt kostnadsfria att öppna och i normala fall kostar det pengar när du flyttar pengar från kontot till ditt bankkonto. Det är då lånet påbörjas så att säga. Men som ny kund har du här hos vissa aktörer en räntefri period där du kan låna pengarna utan kostnader.

Räntefria och kostnadsfria lån innebär alltså att om du lånar 15 000 kronor så betalar du bara tillbaka 15 000 kr inom denna tid. Där tillkommer inga andra avgifter eller ränta och skulle den effektiva räntan endast räknas på denna period så hade den varit 0%.

Låna på kvällar och helger

Låna pengar på helgar kvällar brukar definieras som helglån och är lån som kan betalas ut direkt till ditt bankkonto även på helgen eller på kvällen.  För dig som vill låna 15 000 kronor på helgen så finns det några olika alternativ.

För att kunna låna pengar på helgen så är det snabblån som du bör ta en närmare titt på. För att du ska kunna få pengarna krävs följande:

  • Långivaren du ansöker hos har öppet (se deras öppettider)
  • Långivaren erbjuder direkt utbetalning till din bank
  • Du ansöker en stund innan stängning så långivaren hinner granska din ansökan

Normalt sätt granskar långivarna ansökningar väldigt fort (inom några minuter) men ibland kan det ta längre tid och därför skadar det inte att ha lite marginal om du behöver pengarna direkt.

Du kan hitta vilka långivare som erbjuder utbetalning på helgen här och vilka som generellt erbjuder direkt utbetalning här.

Vad kostar det att låna 15 000 kr?

Hur mycket pengar det kostar att låna 15 000 kronor beror på följande faktorer:

  • Vilken långivare du väljer att låna pengar av
  • Vilken typ av lån du väljer
  • Hur lång tid du vill låna pengarna

Snabblån och smslån är generellt sätt dyrare än privatlån men ger dig möjligheten att få pengarna direkt eller senast nästkommande vardag. Privatlån är billigare men kan ofta ta en vecka eller längre tid innan man har pengarna på sitt bankkonto.

Personlig ränta påverkar kostnaderna också där någon med väldigt bra kreditvärdighet får lägre ränta än någon med sämre kreditvärdighet. Du kan även låna 15 000 kronor räntefritt under 30 dagar och då skulle lånet kosta dig 0 kronor.

Om du ska låna 15 000 kronor över en längre tid rekommenderas någon av de som erbjuder en lägre effektiv årsränta. Privatlån eller billigare snabblån är att rekommendera här så du inte betalar onödigt mycket i avgifter.