Låna 2000 kr

Låna 2000 kr

Möjligheten att kunna låna 2 000 kronor och andra mindre summor kan vara en bra trygghet att kunna vända sig till om pengarna tar slut innan lönen kommer. Både snabblån och smslån finns att vända sig till för dig som vill låna 2000 kr och det behöver inte vara dyrt alls.

För dig som har en fast inkomst som t.ex. en månadslön så är normalt sätt det inget problem att låna 2000 kronor för att betala tillbaka summan vid nästan löning.

Snabblån med 2000 kr

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Det snabbaste sättet att låna 2000 kronor är att använda sig av smslån eller snabblån. Då har du möjligheten att få pengarna utbetalat till ditt konto direkt.

Ferratum
Vill du låna 2000 kr räntefritt? Hos Ferratum kan du som ny kund låna pengar helt räntefritt och utan avgifter i 30 dagar.
Låna utan säkerhet! Räntefritt alternativ! Rekommenderas!
Mer info / Ansök
Risicum
Möjlighet att låna pengar räntefritt med ett kreditkonto som du kan ta ut pengar från direkt till ditt bankkonto. Ingen UC används vid ansökan.
Gratis ansökan! Inga dolda avgifter! Svar på ansökan direkt!
Mer info / Ansök
Frogtail
Låna 2000 kronor till låg kostnad hos Frogtail med en månads avbetalning. Enkel och snabb ansökan.
Ingen ansökningsavgift! Enkel och smidig ansökan!
Mer info / Ansök
EverydayPlus
Hos EverydayPlus kan du låna 2000 kronor med en låg månadsränta på 5%. Öppna kostnadsfritt kreditkonto för snabba uttag till ditt bankkonto när du behöver extra pengar snabbt.
Delbetala din kredit! Snabb och enkel ansökan!
Mer info / Ansök
Daypay
Med långivaren Daypay kan du ansöka om att låna 2000 kr och direkt få utbetalt till Handelsbanken och Swedbank. Signera din ansökan snabbt och enkelt med BankID.
Gratis ansökan & inga dolda avgifter!
Mer info / Ansök

Låna räntefritt & utan avgifter

När du lånar pengar med smslån och snabblån har du hos flera långivare att få prova på tjänsten kostnadsfritt och utan ränta. Du kan alltså låna pengar utan att det kostar dig något extra om du betalar tillbaka pengarna inom ”provperioden”. Denna period varierar men 30 dagar är den vanligaste tiden för ett räntefritt snabblån som är helt utan avgifter.

Räntefria lån ska inte förväxlas med gratis snabblån som är en term som inte används. Däremot innebär dessa erbjudanden till nya kunder möjligheten att låna pengar där du endast behöver betala tillbaka exakt så mycket du ansökt om och fått utbetalt. Om du lånat 2000 kronor och betalar tillbaka i tid så behöver du bara betala tillbaka 2000 kronor. Där tillkommer helt enkelt inga andra avgifter eller ränta.

Det kan nästan låta för bra för att vara sant men det är ett sätt för långivarna att låta dig prova på deras tjänst för snabblån och öppna ett kostnadsfritt kreditkonto som du kan använda efteråt med. Däremot kommer det ha ränta och avgifter på uttag som sker efter den räntefria perioden.

Låna 2 000 kronor utan UC

När du lånar pengar med snabblån och smslån så används sällan kreditupplysningsföretaget UC (Upplysningscentralen) vilket innebär att du kan låna pengar utan att UC används.

UC är kanske det största kreditupplysningsföretaget i Sverige men också något man vill undvika om man ska låna små krediter som 2000 kr. En kreditupplysning hos UC arkiveras och syns för nästa som gör kreditupplysning. Det är avsett så för att man ska fånga upp om någon privatperson gör många kreditförfrågningar vilket kan vara en indikator på att man försöker skuldsätta sig mycket.

Vanliga banker brukar snabbt se rött om du har flera nyligen gjorda kreditupplysningar hos UC vilket kan ställa till det om du vill ansöka om ett bolån eller privatlån där. Men som tur är används sällan UC för smslån och snabblån men det finns undantag och det finns långivare som börjar använda UC när du ansöker om mer pengar som t.ex. över 10 000 kronor.

Låna 2000 kr på helger & kvällar

Vill du låna 2000 kronor på helgen? Det finns flera bra möjligheter att låna pengar med direkt utbetalning på fredagskvällar, lördagar och söndagar.

Många av de långivarna som erbjuder direkt utbetalning erbjuder även utbetalning av pengar direkt på helgen för snabblånen och smslånen. Den avgörande faktorn för om du kan få ut pengarna direkt på helgen och kvällar är att långivaren har öppet så de kan hantera din ansökan eftersom din ansökan alltid måste tittas på av en handläggare.

Just att låna 2000 kr på helgen och kvällar är något som blivit vanligare. Speciellt helgen innan löning när man kanske har ont om pengar och behöver snabbt låna pengar för att kunna göra och köpa det man vill.

Vad krävs för att få låna 2 000 kronor?

För att låna 2000 kr krävs det att du lever upp till de krav som långivarna ställer på dig. Exakt vilka krav som ställs av en specifik långivare kan skilja sig men de minimum krav som ställs på dig som ska ansöka om lånet är följande:

  • Vara minst 18 år fyllda
  • Inga skulder hos Kronofogden
  • Ha en svensk adress
  • Ha någon form av fast inkomst (lön, studiemedel, sjukpenning)

Det ställs lägre krav på dig som bara vill låna 2000 kr jämfört med någon som vill låna lite mer som t.ex. 5000 kr. Vill du låna ännu mer ställs ännu mer krav på din kreditvärdighet.

Det är inget krav att du saknar betalningsanmärkningar utan det finns faktiskt flera långivare som tillåter dig att låna pengar trots att du har flera betalningsanmärkningar.

Så fungerar direkt utbetalning

Om du vill låna pengar och få dem direkt utbetalt till ditt bankkonto så måste du välja en långivare som erbjuder detta till just din bank. Det räcker inte med att de erbjuder det i vanliga fall då det kan innebära att just din bank inte är inkluderad i detta då långivaren måste ha ett konto hos din bank där utbetalningen kan ske ifrån.

En långivare behöver framför allt ha öppet när du ansöker om lånet så låneansökan kan granskas direkt (sker oftast väldigt fort). Om du blir godkänd kan utbetalningen ske direkt om långivaren erbjuder direkt utbetalning av smslånet eller snabblånet till din bank.

Om du t.ex. har Nordea vill du ha välja en långivare som betalar ut direkt till konton där. Har du Swedbank eller Handelsbanken vill du ha en långivare som klarar av någon av de bankerna och detsamma gäller vilken bank du nu har.

Skulle långivaren inte kunna betala ut direkt till din bank så kan det dröja till nästkommande vardag innan pengarna hittar in på ditt bankkonto.

Om du vill läsa mer om detta så hittar du långivare för olika banker här.