Låna 6000 kr

Låna 6000 kr

Vill du låna pengar för att göra något kul eller för att oförutsägbar händelse uppstått? Att låna 6 000 kronor kan vara det som räddar månaden eller semestern från totalt haveri.

Även om lånebeloppet 6000 kr kanske inte är det vanligaste så är det trots allt ändå en del som efterfrågar det. Det kan vara exakt så mycket som saknas i budgeten efter att något havererat eller exakt så mycket en utlandsresa kostar. Oavsett vad du behöver pengarna till så finns det bra alternativ att vända sig till.

Snabblån på 6 000 kronor

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Snabblån och smslån är en snabb metod att vända sig till om man behöver pengar snabbt. Är det slut på kontot och man behöver pengar direkt är detta den enda låneform som kan ge dig pengar väldigt snabbt. Det är också möjligt att låna pengar på kvällar och helger.

Risicum
Hos Risicum kan du ansöka om lån på 6 ooo kronor och som ny kund kan du dessutom låna helt räntefritt i 30 dagar. Risicum använder inte UC!
Direkt utbetalning till Nordea & Handelsbanken!
Mer info / Ansök
Ferratum
Ferratum är ett populärt snabblån där enkelt kan ansöka om ett lån på 6000 kr och genom deras Ferratum Credit kan du som ny kund låna pengar räntefritt i 30 dagar.
Direkt utbetalning till Nordea!
Mer info / Ansök
Frogtail
Hos Frogtail kan du enkelt ansöka om snabblån och smslån på 6000 kronor. Ansökan är helt kostnadsfri och det går oftast väldigt fort att få svar.
Mer info / Ansök
EverydayPlus
EverydayPlus erbjuder ett snabblån i form av kreditkonto där du kan ta ut pengar när du behöver till en månadsränta på bara 5%. Kreditkontot i sig är kostnadsfritt och du betalar bara för de pengar du flyttar till ditt bankkonto.
Mer info / Ansök
Flexlimit
Flexibelt lån där du kan låna 5 000 kr som du delbetalar över flera månader. Du får besked direkt på din ansökan.
Ingen säkerhet! Snabba utbetalningar! Ingen UC!
Mer info / Ansök
Daypay
Daypay är en populär långivare av smslån för de som har bankkonto hos Swedbank då de kan göra direkta utbetalningar dit. Här kan du enkelt ansöka om ett lån på 6000 kr.
Mer info / Ansök

Räntefria lån på 6000 kr

Det är rätt fantastiskt att vi idag lever i samhälle där möjligheten att låna helt räntefritt finns. Det finns idag flera långivare som erbjuder dig att prova på deras lån och där du som ny kund får en period som är helt räntefri och utan avgifter.

Detta är lån som tidigare marknadsfördes som gratis snabblån och gratis smslån men som upphört på grund av det är vilseledande information. Ett lån kan aldrig varit gratis i den bemärkelsen då det snarare skulle vara en gåva än ett lån då.

Men räntefria lån och avgiftsfria lån är däremot inte ovanliga. Lånar du 6000 kronor så betalar du bara tillbaka 6000 kr. Inga andra avgifter tillkommer om du inte väljer att förlänga lånet eller betala av det över en längre tid.

Du kan läsa mer om räntefria snabblån här.

Låna 6000 kr med privatlån

Privatlån är oftast det bästa lånet och det billigaste lånet om du vill betala över en längre tid. Om du t.ex. vill låna 6000 kr och amortera av det på 12 månader så är förmodligen ett privatlån billigast. Här nedanför hittar du två låneförmedlare som förhandlar ner räntan hos bankerna åt dig. Du kan läsa mer om hur det fungerar på sidan om låneförmedlare.

 

axo finansAxo Finans
Hos Axo Finans kan du kostnadsfritt ansöka om ett privatlån. De kontakter bankerna åt dig och låter de buda på bästa räntan för dig och du kan sedan välja det billigaste alternativet.
Mer info / Ansök

En nackdel med privatlån är att många banker tar som lägst emot ansökningar på 10 000 kronor. Om du ska ha lånet över en lång tid kanske det är bättre att ansöka om det hos låneförmedlaren ovan. När du fått lånet kan du direkt betala tillbaka 4000 kronor eller använda resterande belopp till något annat. Det är ett sätt att maximera så att så många banker som möjligt försöker slåss om dig som kund.

Privatlåns främsta nackdel över snabblån är ansökningstiden och handläggningstiden för lånet. Om du behöver låna 6000 kr är det kanske så att du behöver pengar snabbt. Ett privatlån kan enkelt ta en vecka ansöka om medan ett snabblån kan ta mindre än en timme innan man har pengarna. Du kan läsa mer om skillnaderna här.

Helglån på 6000 kr

Behöver du låna pengar som betalas ut på helgen? Eller kanske ett lån som betalas ut på kvällen?

Snabblån har fördelen att erbjuda direkt utbetalning av lån även på helgen om vissa förutsättningar stämmer in. Om du vill låna 6000 kronor på helgen så se till att följande stämmer:

  • Du väljer en långivare som har öppet (se deras egna öppettider).
  • Du ansöker om lånet en stund innan stängning (gärna en timme) så de hinner behandla ditt ärende.
  • Du väljer en långivare som kan göra direkt utbetalning av 6000 kr till din bank.

Se långivare specifikt för om du har bankkonto hos Nordea, Swedbank eller Handelsbanken.

I övrigt kan du välja den långivare som passar dig bäst, kanske den långivare som har ett räntefritt alternativ eller som i övrigt är billigast?

Du kan läsa mer om helglån och hur du får utbetalt på helgen här.

Direkt utbetalning – Så fungerar det

För att kunna få direkt utbetalning av 6000 kronor så krävs det att en del parametrar uppfylls. Det viktigaste är att du fokuserar på att titta på snabblån och smslån då det är dessa lånemetoder som fungerar om du behöver pengar med det samma.

Se till att följande uppföljs för att få pengar direkt:

  • Du ansöker om lån hos en långivare som erbjuder direkt utbetalning och som handlägger ärenden fort.
  • Du ansöker när de har öppet så där faktiskt finns en handläggare som kan titta på din ansökan.
  • Du ser till att du lever upp till de krav som ställs på låntagaren för snabblån.
  • Du har ett bankkonto i den bank där långivaren erbjuder direkt och snabba utbetalningar till.

UC & Betalningsanmärkningar

Att kunna låna 6000 kr utan UC och trots att du har betalningsmärkningar är inget problem.

UC är ett kreditupplysningsbolag men väldigt många långivare som erbjuder snabblån och smslån använder sig av andra kreditupplysningsföretag och således är det heller inte svårt att låna pengar utan UC.

Betalningsanmärkningar kan vara ett problem men behöver inte vara det. Olika långivare är olika känsliga för detta men det ska vara möjligt att låna 6000 kr trots att du har betalningsanmärkningar. Om du vill ha mer information vilka långivare som tillåter så hittar du det på denna sida.

Normalt sätt tillåts en handfull av betalningsanmärkningar när du ansöker om snabblån och smslån. Är betalningsanmärkningar väldigt nya så är det dock inte säkert att du blir godkänd för ett lån. Det finns långivare som tillåter flera betalningsanmärkningar men där ingen får vara nyare än 6 månader.

Att ställa krav på att anmärkningarna är äldre visar på att de bryr sig om att du fått ordning på din privatekonomi innan de tillåter dig att låna pengar igen.

Om du har problem att låna 6000 kr trots betalningsanmärkningar kan du alltid prova att låna 3000 kr från två olika långivare istället.