Låna trots flera betalningsanmärkningar?

Vill du låna pengar men vet att du inte bara har en, utan flera betalningsanmärkningar? Det finns ljus i tunneln även för dig och här går vi igenom dina möjligheter att låna pengar trots flera anmärkningar.

Snabblån och smslån är antagligen alternativen du bör titta närmare på då privatlån över lag ställer krav på att du inte har några betalningsanmärkningar. Det finns några undantag men dessa bolag erbjuder i princip snabblån men försöker marknadsföra det som något annat.

Betalningsanmärkningar är en notering på att man inte skött sin ekonomi riktigt som man borde. Detta kan förvisso uppstå av misstag eller i stressade perioder när man haft mycket annat att tänka på men det är trots allt ändå en signal på att man min har kontroll. Detta är en nackdel och något man får dras med.

Långivare som accepterar anmärkningar

Även om du fått en eller flera betalningsanmärkningar så behöver detta inte innebära ett stopp från att få låna pengar. Men det är viktigt att förstå att dina alternativ begränsas avsevärt.

Det krävs nästan alltid att dina betalningsanmärkningar är äldre än sex månader för att långivare ska acceptera din ansökan. Det betyder att även om du t.ex. samlat på dig 3 betalningsanmärkningar men de är alla äldre än 6 månader så kan du alltså ansöka om lån med möjlighet att bli godkänd.

Du hittar långivare som accepterar betalningsanmärkningar på denna sida.

Du måste fortfarande leva upp till de krav som ställs på vanliga långivare för att kunna låna pengar vilket i praktiken innebär följande:

  • Folkbokförd i Sverige
  • Taxerad inkomst
  • Minst 18 år gammal
  • Inga skulder hos Kronofogden

Olika långivare har olika krav för att du ska få låna så titta specifikt på respektive långivare för att få en uppfattning om deras krav och villkor.

Tänk även på att en ansökan om lägre lånebelopp som t.ex. 2 000 kr eller 4 000 kr kommer ha större chans att godkännas än större lån på t.ex. 8 000 kr.

För många betalningsanmärkningar

Det finns en gräns på antalet betalningsanmärkningar som du kan få innan mängden sätter stopp också. En del långivare accepterar om du har 6 eller färre betalningsanmärkningar men skulle du få fler än det så nekas du lån.

Hur många anmärkningar du faktiskt kan ha varierar mellan olika långivare men det signalerar att du under lång tid inte haft kontroll på din ekonomi och sannolikheten att du kommer hamna där igen bedöms då som för stor.

Skulle du få för många betalningsanmärkningar så att du nekas lån måste du vänta tills de försvinner och det tar normalt upp till 3 år innan det försvinner från det datum de är utfärdat.