Lendo

LendoLendo är en stor och populär låneförmedlare i Sverige som har som uppgift att jämföra lån hos flera banker åt dig som konsument. Istället gör att göra en ansökan hos alla banker så kan du använda Lendo som gör det åt dig helt kostnadsfritt.

Det finns stora fördelar med att använda en låneförmedlare som Lendo vid ansökan om ett privatlån. Lendo gör kreditupplysningen åt bankerna vilket betyder att det endast görs en kreditupplysning istället för att varje bank ska göra en egen. Bankerna ger svar med låneerbjudanden baserat på din kreditvärdighet och Lendo presenterar sedan dessa åt dig där du kan välja det som passar dig bäst.

Med Lendo har du möjligheten att jämföra lån upp till 500 000 kr på ett tryggt och säkert sätt. 

LånLåneinformationFAQ

LendoPrivatlån
Lendo jämför lån från flera banker åt dig för att på bästa sätt hitta den bank som kan ge dig den bästa räntan för ett privatlån. Allting är kostnadsfritt och det görs endast en kreditupplysning.
  Mer info / Ansök

Så går det till:

  • Gå till Lendos hemsida och fyll i ansökningsformuläret med lånebelopp, lånetid och övriga uppgifter som även kommer visa en kostnad baserad på exempelränta.
  • Slutför formuläret och skicka in ansökan för lånet vilket är helt kostnadsfritt.
  • Lendo kommer göra en kreditupplysning direkt genom UC, dela med sig av den till bankerna som återkommer med låneerbjudanden.
  • Du får en lista med erbjudanden där du om du vill kan välja det bästa lånet om det passar dig.
  • Om du väljer ett lån kommer du behöva signera ett skuldbrev innan pengarna betalas ut. Ibland går detta att göra online med BankID, ibland kan man besöka banken fysiskt men annars kommer du behöva vänta på att det skickas hem så du kan signera det och skicka tillbaka.

Krav på dig som ansöker om lån:

  • Du måste vara minst 18 år gammal
  • Du måste vara folkbokförd och skriven i Sverige sedan minst ett år.
  • Du måste inneha en fast årsinkomst på minst 100 000 kronor.
  • Du måste vara skuldfri från Kronofogden i minst 6 månader.

I vissa fall finns det möjlighet att låna pengar även med vikariat och provanställning. Du hittar mer information om det hos Lendo.

Vill du låna mer än 30 000 kronor så ställs det högre krav på dig.

Hur ansöker jag för att få erbjudanden på lån?

Ansökan är enkelt och går snabbt att genomföra genom att fylla i ansökningsformuläret som Lendo tillhandahåller på sin hemsida.

Lendo kommer sedan att fullfölja med en kreditupplysning hos UC och delge den samtidigt som de hämtar erbjudanden från olika banker åt dig. 

Hur mycket pengar kan man ansöka om genom Lendo?

Du kan ansöka om upp till 500 000 kronor i lån genom Lendo. Däremot kommer detta ställa väldigt höga krav på din kreditvärdighet och helst kanske du ska ha en medsökande för att detta belopp ska godkännas av bankerna i sin tur.

Finns det någon garanti att erbjudanden gäller?

Det är erbjudanden och så länge du inte skrivit på skuldbrevet så är det också allt det är. Även lånelöften som ges i samband med husköp är egentligen inget löfte utan saker kan hända som ändrar bankens syn. Samma sak gäller här även om det såklart är väldigt ovanligt.

Görs det någon kreditupplysning på mig som ansöker?

Ja, Lendo gör en kreditupplysning genom UC (Upplysningscentralen) som de sedan delar med sig av till bankerna för att de ska kunna bedöma din kreditvärdighet och ge dig ett erbjudande på lån. På så sätt görs också endast en kreditupplysning vilket är en av de stora fördelarna med Lendo och andra låneförmedlare.

Vilken ränta får man hos Lendo?

Lendo sätter inte räntan själv utan det är bankerna som gör det. Lendo är alltså endast en förmedlare här som hjälper dig att hitta bästa lånet efter dina förutsättningar.

Exakt vilken ränta du får baseras främst på det aktuella ränteläget och din kreditvärdighet som låntagare. Detta är något som alltid sätts individuellt efter varje ansökan.

Hur snabbt betalas pengar ut?

Om du får tillbaka erbjudanden som bankerna ger dig och du väljer att godkänna någon av dem måste du första signera ett skuldbrev.

I vissa fall kommer du kunna signera detta skuldbrev online med BankID vilket är det snabbaste och enklaste sättet. I andra fall om banken har ett fysiskt kontor så kan du besöka dem där för att signera det vilket också kan gå fort. Men i annat fall kommer du behöva vänta några dagar på att skuldbrevet skickas hem till dig så du kan signera det och returnera det till långivaren/banken.

Först när skuldbrevet har kommit till banken kommer de påbörja processen med att betala ut pengarna vilket kan ta ytterligare några dagar.

Företagsinformation
FöretagsnamnLendo AB
Hemsidahttps://www.lendo.se
Org.nr556515-1627
Grundat1995
SäteStockholm, Sverige
Mer infoallabolag.se