Monetti

MonettiMonetti är ett av de mest populära företagen som erbjuder smslån och snabblån. Här har du möjligheten att låna upp till 20000 kronor och samtidigt amortera av lånet i din egen takt. Välj en löptid från 1 månad till 12 månader beroende på hur mycket pengar du lånar.

Löptiden du kan välja styrs helt enkelt av hur mycket pengar du lånar och det minsta lånet på 1000 kr går bara att låna under 1 månad. Väljer du däremot att låna 7000 kr så kan du välja på 2-6 månader att betala tillbaka på.

En stor fördel med Montetti som kanske gör dem bäst på området är hur tydligt det visar exakt vad lånet kostar. Du kan exakt se hur mycket pengar det kommer kosta dig och vad varje del av lånet kostar. Mycket tydligare än så blir det inte och något många som erbjuder smslån och snabblån missar.

En av Monettis huvudpunkter är att alla ska få samma ränta och att där inte finns några dolda avgifter.

LånLåneinformationFAQ

MonettiSnabblån & Smslån
Monetti erbjuder bra snabblån och smslån där du har samma ränta för oavsett vem du är och där det inte finns några dolda avgifter. Du kan även låna pengar genom att skicka SMS.
  Mer info / Ansök

Så går det till:

  • Det lättaste sättet är att besöka deras hemsida och ansöka om ett lån där du legitimerar dig med BankID.
  • Om du blir godkänd för lånet så betalas sedan pengarna ut till ditt bankkonto senast nästkommande vardag.
  • Om du inte har BankID eller e-legitimation kan du ansöka ändå fast måste du skicka in kopia på ID-handling.
  • Om du är kund sedan tidigare kan du även ansöka om pengar direkt med SMS.

Krav på dig som vill låna:

  • Du måste vara minst 18 år gammal
  • Du måste ha en taxerad inkomst
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige
  • Du får inte ha några obetalda skulder hos Kronofogden

Betalningsanmärkningar är inget problem hos Monetti så länge det inte är för många. Har du inga skulder kvar hos Kronofogden kan du prova ansöka om ett lån.

Hur ansöker jag om lån hos Monetti?

Besök deras hemsida och ansök om ett lån genom att fylla i hur mycket du vill låna och vilken löptid du vill ha. Fortsätt fylla i formuläret och legitimera dig sedan med BankID eller e-legitimation.

Kan du inte legitimera dig digitalt så kan Montetti ringa upp dig och be dig skicka in en kopia av din legitimation. Detta tar såklart längre tid.

Är du kund sedan innan kan du snabbt och enkelt ansöka om ett lån via SMS.

Hur mycket kan jag låna?

Hos Monetti kan du ansöka om lån från 1000 kr upp till 20 000 kr.

Blir alla ansökningar beviljade ett lån?

Nej, Monetti godkänner inte alla ansökningar. Du måste vara minst 18 år gammal och leva upp till deras andra krav. 

Gör Monetti kreditupplysning?

Ja, Monetti är enligt Konsumentkreditlagen tvungna att göra en kreditupplysning för att säkerställa att du inte är för hårt skuldsatt och att du har en inkomst så att du kan betala tillbaka pengarna som Monetti lånar ut.

Används UC för kreditupplysning?

Nej, Monetti använder sig inte av UC (Upplysningscentralen) för att göra kreditupplysning. Med andra ord kan du ta snabblån utan UC med Monetti.

Hur snabbt får jag lånebesked?

Under öppettiderna så får du svar på din ansökan snabbt. Monetti erbjuder dock inte utbetalning av pengar under helger och har inte öppet då.

Hur snabbt betalas pengar ut?

Du har dina pengar på kontot senast nästkommande vardag. Om du ansöker om lån tidigt en vardag kan du ha pengarna på ditt bankkonto senare samma dag.