Privatlån

Jämför PrivatlånPrivatlån är det billigaste typ av lån utan säkerhet (blancolån) som du kan få tag i. Privatlånen har genom åren varit det självklara valet om du behövt låna pengar men till skillnad från snabblån så tar processen lite längre tid och du får inte utbetalt pengarna samma dag.

Fördelarna med privatlån är att du får en individuell ränta som kan bli väldigt låg, du kan låna betydligt större summor och du kan lägga upp avbetalningen på en mycket längre tid. Privatlån tillhandahålls av banker och det är smart att jämföra olika alternativ för i slutändan kan en lite bättre ränta innebära tusentals kronor mer i din ficka.

Privatlån används ofta för lite större köp som bilar, husrenovering, fina resor och andra investeringar. Här nedanför kan du hitta olika sätt att jämföra privatlån för att hitta det lånet som har bäst ränta för dig.

Jämför privatlån

Det bästa sättet att få ett bra privatlån är att jämföra dem först. Det lättaste sättet är att låta bra låneförmedlare göra detta åt dig då de tar kontakt med alla banker på din begäran och ger dig sedan de förslag som hade bäst ränta, vilket för dig innebär de som är billigast i längden.

axo finansAxo Finans
Axo Finans har blivit ett väldigt populärt alternativ för att hitta bästa privatlånet. De är en låneförmedlare som jämför privatlånen åt dig och presenterar de bästa låneerbjudanden baserat på dina ekonomiska förutsättningar.
Ansökan är kostnadsfri! Endast en kreditupplysning görs!
Mer info / Ansök
Lendo
Lendo är en annan populär låneförmedlare som hämtar erbjudanden om lån från flera banker och presenterar de för dig. Även här görs bara en kreditupplysning
Populär låneförmedlare av privatlån!
Mer info / Ansök
Freedom Finance
Freedom Finance är ett annat alternativ för dig för dig som vill jämföra privatlån. Endast en kreditupplysning görs och du får personliga erbjudanden från en mängd banker baserat på din ekonomiska förutsättningar.
Ansökan är kostnadsfri! Enkelhet och många banker!
Mer info / Ansök
Bank Norwegian
Bank Norwegian är en populär bank som erbjuder låg ränta jämfört med många andra banker. Det är enkelt att ansöka till ett lån och du har ett bra förfallodatum i slutet varje månad.
Gratis ansökan! Hanteras enkelt med BankID!
Mer info / Ansök

Låneförmedlare – Jämför åt dig

Låneförmedlare är ett smidigt sätt för att jämföra privatlån på och det är för att de gör jobbet åt dig samtidigt som endast en kreditupplysning görs.

Det enda sättet för att jämföra privatlån utan en låneförmedlare är att vända sig direkt till banken. De gör då en kreditupplysning och ger dig ett låneerbjudanden med personlig ränta baserat på din kreditvärdighet. Men för varje bank du kontakter så kommer en kreditupplysning att göras och eftersom många använder UC så kommer det synas hur många ansökningar du gjort vilket snabbt blir en käpp i hjulet för dig.

En låneförmedlare kommer kontakta en stor mängd banker för att be dem om en ett erbjudanden för privatlån baserat på en enda kreditupplysning som de gjort och som de i sin tur delar med sig av till alla banker. Du slipper få många kreditupplysningar och du får snabbt och enkelt svar från många banker.

Det kanske bästa är att detta kostar ingenting så du kan göra ansökan och när du fått erbjudanden så kan du där och då bestämma dig för om du vill låna eller inte. Det är inte konstigt att det blivit så populärt att använda sig av just låneförmedlare för att på ett snabbt sätt få en jämförelse av privatlån från flera banker.

Blancolån – Låna utan säkerhet

Privatlån är ett blancolån precis som snabblån är. Det innebär att du lånar pengar utan att sätta någonting i säkerhet som t.ex. ett hus när du tar ett bolån.

Ett lån utan säkerhet kommer alltid ha högre ränta än lån där du kan sätta någonting i säkerhet. De kanske vanligaste lånen för privatpersoner är att man sätter sin bostad eller sin bil i säkerhet när man lånar. Detta gör att man får ner räntan och således kostnaden för lånet.

Det är dock inte alls säkert att man har någonting att sätta i säkerhet. Ett hus får t.ex. bara vara belånat till 85 % av värdet. Måste man låna mer så är det ett privatlån/topplån du behöver.

Av alla blancolån så är de traditionella privatlånen de som oftast ger dig lägst ränta. Beroende på din kreditvärdighet kommer du även kunna låna upp till 500 000 kronor.

Lånelöfte – Inte någon garanti

Det är många som tror att ett lånelöfte är en garanti från banken att man får låna summa till x till de villkoren man blivit tilldelad. Tyvärr är det inte så då banken har rätt att ändra sig även om detta såklart inte hör till vanligheterna.

Om du inte haft några förändringar i ditt liv som förändrar situationen eller om du inte låter det gå för lång tid så kommer du med största sannolikhet få lånet enligt lånelöftet. Men även förändringar i policy inom banken kan ställa till det.

Detta är kanske ett störst problem när man köper hus då man vill få ett lånelöfte för att kunna buda på objekt. Men det kan såklart även sätta käppar i hjulet om man behöver ett privatlån.

Låna pengar utan ränta

Möjligheten att låna pengar utan att betala ränta är väldigt begränsad. Även med en negativ styrränta är detta väldigt svårt att få i praktiken och för privatlån existerar inte detta.

Det finns snabblån som du kan få utan ränta och kostnadsfritt men syftet med dessa lån är att locka till dig som kund och efter t.ex. 30 dagar ge dig en avbetalningsförslag med ränta och avgifter efter det. Men i praktiken kan du i 30 dagar låna pengar och endast betala tillbaka exakt den summan som du lånat.

Privatlån är upplagda med en avbetalning som oftast är på flera år och det är helt enkelt inte möjligt att få ett räntefritt lån här. Däremot kan man få en väldigt låg ränta om man har en bra kreditvärdighet. Här är det dock viktigt att jämföra privatlån för att hitta lånet med bäst ränta.

Jämför den effektiva räntan

Den effektiva räntan är det bästa sättet att jämföra hur mycket ett lån kommer att kosta i slutändan. Så om du vill jämföra privatlån så är det den effektiva räntan du ska titta på då den inkluderar lånets ränta med avgifter uträknat på tiden du tänkt låna.

Den effektiva räntan är alltid bra att titta på och det gäller inte bara när du letar efter ett bra privatlån. Även vid avbetalning vid köp av produkter så kan det verka bra när något är ”räntefritt” men i praktiken så kan det ändå vara en ganska hög effektiv ränta. Om det förekommer fasta avgifter som uppläggningskostnad och aviavgifter så blir det lätt en hel del effektiv ränta trots att där inte är någon egentlig vanlig ränta på krediten.

Så mycket kan du låna med privatlån

Privatlån är det blancolån som låter dig låna mest men hur mycket du får låna baseras på din kreditvärdighet. För vissa går kanske gränsen för vad man får låna på 100 000 kronor medan det för andra med bra kreditvärdighet och kanske flera sökande har möjligheten att låna hela 500 000 kronor.

Hur mycket du får låna är svårt att säga på förhand men mer än 500 000 kronor kommer nog kräva en speciell situation där du måste ta kontakt med bankerna själv. Låneförmedlarna kan dock ta emot ansökningar på upp till 500 000 kronor men det är långt ifrån alla som kommer bli godkända för det beloppet.