Risicum

RisicumRisicum är en långivare som erbjuder både snabblån (sms-lån) och kreditlån. Deras snabblån är perfekt för dig som behöver låna en mindre summa pengar och som behöver få dem utbetalt direkt. Deras kreditlån är perfekt för dig som inte exakt vet hur mycket du kommer behöva låna och betalar endast för det du använder.

Du kan enkelt ansöka till de olika lånen med hjälp av BankID, Noreas e-leg eller Telia e-leg. Lånetiden för snabblånen är mellan 61 och 90 dagar vilket ger dig en god tid på dig att betala tillbaka en mindre summa med de kommande lönerna.

Hos Risicum är det gratis att ansöka om lån och där finns inga dolda avgifter. Risicum erbjuder även utbetalning av lån under helgen vilket är perfekt för dig om behöver fylla på kontot under helgen.

LånLåneinformationFAQ

RisicumSnabblån
Risicum tillhandahåller snabblån för dig som snabbt behöver låna pengar och få det insatt på ditt konto. Det är en bra låneform för dig som vet hur mycket du vill låna. Ansökan är givetvis gratis!
  Mer info / Ansök
RisicumKreditlån
Kreditlån är perfekt för dig som inte vet hur mycket du kommer behöva låna. Du ansöker om en kredit på t.ex. 10 000 kr men betalar bara för det du väljer att betala ut.
  Mer info / Ansök

Så går det till:

  • Oavsett om du vill ta ett snabblån eller kreditlån så ansöker det enkelt online med hjälp av BankID eller andra e-legitimationer.
  • Risicum har öppet vardagar mellan 7-21 och lördagar 9-17 (9-20 för befintliga kunder) för att ta hand om din ansökan.
  • Om du blir godkänt för snabblån betalas summan direkt ut till ditt konto och för kreditlån görs en första utbetalning.
  • Om du har kreditlån kan du sedan hämta ut mer pengar genom att skicka SMS och eftersom du redan är godkänns betalas de ut direkt med.

Detta krävs för lån hos Risicum:

  • Den som ansöker är minst 18 år gammal
  • Varit folkbokförd i Sverige i minst 2 år
  • Har inga betalningsanmärkningar hos Kronofogden
  • Äger ett mobiltelefonabonnemang som är registrerat, har ett Nordea personkonto eller E-legitimation
  • Har en regelbunden inkomst (t.ex. anställning)

Hur ansöker jag om lån hos Risicum?

Besök deras hemsida som vi länkar till här på sidan och välj om du vill ha ett vanlig snabblån eller ett kreditlån. Du kan sedan enkelt välj hur mycket du vill låna och skicka in ansökan online. Det finns även möjlighet att skicka in ansökan genom SMS, s.k. SMS-lån och du hittar mer information om det på deras hemsida också.

Hur mycket kan jag låna hos Risicum?

Risicum erbjuder dig att låna upp till 12 000 kr. Deras minsta belopp för lån är på 1 000 kr.

Blir alla ansökningar beviljade ett lån?

Nej, det vore oansvarigt att bevilja alla lån. Om din kreditinformation är i ordning enligt Risicum och dina övriga uppgifter är korrekt och i enlighet med vad Risicum önskar så kommer du med största sannolikhet bli beviljad ett lån. Men alla långivare bibehåller sig rätten att neka ansökningar så det finns aldrig några garantier.

Görs det någon kreditupplysning på mig som ansöker?

Ja, Risicum och andra långivare kommer göra en kreditupplysning på dig. Detta är för att undvika att låna ut pengar till personer som befinner sig i en redan skuldsatt situation som kan ha svårt att betala tillbaka. På samma sätt undviker man att någon skulle sätta det i system att skuldsätta sig åt andra.

Använder Risicum UC för kreditupplysning?

Nej, Risicum använder inte UC utan vänder sig till Bisnode Kredit AB för att göra kreditupplysning på dig som ansöker.

Hur snabbt får jag lånebesked från Risicum?

Att få svar på sin låneansökan går vanligtvis väldigt fort inom de öppettider som de har. Det kan ta så lite som några minuter även om det under rusningstid kan dröja lite längre.

Hur snabbt betalas pengar ut?

Risicum betalar ut pengarna direkt och om du har Handelsbanken eller Nordea så förs pengarna över i realtid så att de direkt når ditt konto (även under helger). Hos andra banker kan det dröja till nästkommande vardag innan pengarna når ditt konto.