Samla lån och dyra krediter

Samla lån och krediter

Det går rätt fort att samla på sig krediter som tillsammans med andra lån kan bli ganska mycket onödiga pengar varje månad. Oavsett om det är multipla snabblån, kredit på kläder eller avbetalning på möbler så kan det vara mer förmånligt att samla alla deras lån och skulder på ett och samma ställe.

Genom att samla alla lån på ett ställe får du oftast följande fördelar:

  • En mycket lägre ränta och betalar därför mindre för dina skulder
  • Lägre och färre avgifter som t.ex. aviavgifter eftersom du nu endast har lån på ett ställe
  • Mindre risk att missa betalning då du endast betalar för ett lån

Här kan du samla dyra krediter

Det du gör när du samlar krediter på ett ställe är att du låter en långivare betala av alla dina andra skulder och lån och sedan har du endast ett lån och skuld samlad på ett ställe. Här ger vi förslag på bra alternativ.

Bank Norwegian låter dig samla alla din mikrolån som t.ex. snabblån och andra skulder på ett och samma lån hos dem. De erbjuder en förmånlig och personlig ränta.

Gratis ansökan! Hanteras enkelt med BankID! Förfallodatum den 28:e varje månad!

Mer info / Ansök
Lendo kan hjälpa dig att hitta ett lån för att betala av alla andra krediter och få allting samlat på ett ställe. De jämför flera banker åt dig och kan ge bästa räntan ut efter det.

Ansökan är kostnadsfri! Få svar snabbt från flera banker!

Mer info / Ansök

Vad som krävs för att samla dyra lån

Exakt vad som krävs kan skilja sig mellan olika långivare. Men det brukar oftast vara ungefär samma krav och Bank Norwegian ställe följande krav:

  • Du har inga betalningsanmärkningar
  • Du är minst 23 år fyllda
  • Du har varit folkbokförd i Sverige de senaste 36 månaderna

Kraven kan skilja sig lite mellan långivare men det är ungefär så de ser ut. Dessutom kommer du behöva klara en sedvanlig kreditprövning där det görs en kreditupplysning på dig för att se din deklarerade inkomst, skulder etc. för att kunna avgöra om det är möjligt. Ansökan kostar inte pengar så om du vet att du lever upp till kraven är det värt att prova.

Om du har en medsökande så ökar chanserna avsevärt att få ett lån beviljat så du kan lösa dina andra skulder.

Därför är ett samlat blancolån så mycket bättre

Om du gjort flera köp över en tid som är på avbetalning och kanske dessutom kombinerat detta med ett och annat mikrolån och snabblån så blir kostnaderna snabbt väldigt höga.

Dels kommer den totala kostnaden för alla lån att bli ganska hög och det är därför inte omöjligt att man kan spara tusenlappar genom att samla lånet hos en bra långivare istället.

Det kommer också ge dig helt andra möjligheter att förhandla och betala av under en längre tid. Du får en jämnare månadskostnad som blir lättare att budgetera och således en bättre och stabilare ekonomi.

Det är svårt att inte se fördelarna med att samla lån, krediter och skulder på ett och samma ställe. Det viktiga är att man gör det för börjar skulder hamna hos Krnofogden blir det avsevärt mycket svårare att lyckas samla sina skulder om inte omöjligt.

Om banken säger nej

Om du inte får långa pengar till att samla dina skulder hamnar du snabbt i en obekväm situation om du inte redan befinner dig där.

Det innebär antagligen att din situation är väldigt allvarligt och att du kanske redan hamnat hos Kronofogden med skulder.

Målet här måste vara att betala dessa skulder och få bort de dyraste krediterna. Det finns några olika sätt att göra detta på och här är några förslag:

  • Sälj prylar och säg upp alla abonnemang du verkligen inte behöver. Du behöver ingen TV eller dyra TV-kanaler och det finns massor av exempel här. Gå igenom ALLT!
  • Försök hitta ett extra jobb. Kan du jobba helger någon gång? Kan du jobbar kvällar? Här finns möjligheten att få in tusenlappar som kan rädda dig
  • Ta inga nya dyra krediter. Alla krediter du tar i detta läget måste vara billigare än de du har och med avsikt att betala dina befintliga skulder.

Målet är att bli skuldfri hos Kronofogden och visa för banker att du är villig att göra vad som krävs. Det är viktigt att kunna visa att man tar ansvar och att man har förändrat sitt mönster som gjorde att man drog på sig skulder från första början.

Samla dina skulder i tid

Att samla alla sina lån och krediter på ett ställe är ett smart sätt att få ner kostnaderna. Men bara för att du fått lov att ta lån och krediter på olika ställen är det ingen garanti att du blir beviljad ett samlat lån för dina krediter. Därför är det viktigt att du göra detta i god tid.

Om du är ute försent kanske din ekonomiska situation har hamnat i ett hårt läge och du kanske hinner dra på dig betalningsanmärkningar. Hoppet at få ett samlat lån är då väldigt litet då riskerna helt enkelt blir för stora.

Har du fått betalningsanmärkning?

Om du har en skuld hos Kronofogden har du också en betalningsanmärkning och detta kommer försvåra dina möjligheter att ansöka om ett lån för att samla skulder.

Det finns sätt att lösa detta på och vi går in närmare på detta på vår sida om snabblån med betalningsanmärkning där vi berättar hur du kan få skulder sekretessbelagda hos Kronofogden. Annars gäller det att se till att betala skulden och att inga nya kommer in på 6 månader för att du ska ha en chans.