Samlingslån

Samlingslån

Samlingslån är ett lån som samlar ihop små och dyrare lån till ett billigare privatlån. Det är perfekt om du har krediter som du betalar av, snabblån eller andra avbetalningar där den effektiva räntan är förhållandevis hög jämfört med ett privatlån.

På många sätt och vis är det smart att skaffa ett samlingslån om du har många dyra lån som du kan samla och på så sätt få ner kostnaden för dina skulder. Just samlingslån är ett vanligt privatlån i praktiken men när du ansöker om det tar banken hänsyn till att det ska användas för att betala andra skulder.

Långivare med samlingslån

Här nedanför hittar du en handfull av bra banker som erbjuder dig att samla mindre lån och skulder till ett större samlingslån med bättre ränta.

Bank Norwegian
Bank Norwegian är en bra bank som erbjuder dig att samla lån och dyra krediter i ett samlingslån. Du har möjlighet att totalt samla ganska stora skulder om din kreditvärdighet är bra nog.
Gratis ansökan! Hanteras enkelt med BankID! Förfallodatum den 28:e varje månad!
Mer info / Ansök
Lendo
Lendo är en låneförmedlare som jämför olika banker åt dig som låntagare. Här har du möjlighet att ansöka om samlingslån och Lendo kommer ge dig erbjudande från flera banker medan endast en kreditupplysning görs.
Ansökan är kostnadsfri! Få svar snabbt från flera banker!
Mer info / Ansök

Så mycket kan du spara med samlingslån

Hur mycket pengar du kan spara med ett samlingslån beror dels på hur mycket och dyra skulder du har idag och hur bra samlingslån banken kan ge dig. Ju bättre kreditvärdighet du har ju bättre och mer förmånligt samlingslån kommer du att få.

Men om du har samlat på dig många små lån som smslån och snabblån i kombination med dyra avbetalningar och andra krediter så finns det väldigt mycket pengar att spara. Den effektiva räntan på ett samlingslån brukar vara väldigt lågt och i många fall i samma klass som vanliga privatlån. Det gör att du lätt kan ha en effektiv ränta runt 10% istället för 20-30% som många billigare små krediter ligger på.

Dyra smslån som du valt att delbetala kan ha en effektiv ränta på flera hundra procent. Har du många skulder är det alltså inte alls orimligt att det finns tusenlappar att spara och där du kan sänka månadskostnaden rejält.

Lägre månadskostnad med samlingslån

Den lägre räntan gör att samlingslånet blir billigare och således får du automatiskt en lägre månadskostnad. Men det finns en annan fördel som gör att du kan sänka månadskostnaden ännu mer om du behöver det.

Med ett privatlån kan du välja en lägre amorteringstid (avbetalningstid) än vad du har på dina små lån och krediter. På så sätt får du dels en mindre summa att betala varje månad och det kostar dig inte lika mycket att ha lånet. Du får då en mycket mer stabil ekonomi och om du känner att det varit tufft att betala räkningarna så är detta guld värt. Det är inte omöjligt att du kan sänka kostnaderna från flera tusen kronor i månaden till några hundra kronor tack vare detta.

Däremot är det viktigt att komma ihåg hur du hamnade i ett sådant läge och att fortsätta köpa saker på kredit efter man fått ett samlingslån kan innebära att du inte kanske inte kan använda samma metod igen senare.