Snabblån utan UC

Ingen UCAtt kunna låna pengar utan att UC används för kreditupplysning är något som många är intresserade av. Det kan finnas fleras anledningar till varför du önskar att undvika just UC och det finns både snabblån och smslån där du slipper detta.

UC som står för Upplysningscentralen är ett av Sveriges största bolag som utför kreditupplysningar. Om du vill undvika att kreditupplysningen körs genom dem så kan du istället titta på de långivare nedanför som erbjuder snabblån utan UC.

Förklaringar till varför det kan vara bra att vid ansökan till smslån och snabblån  undvika UC hittar du längre ner på sidan.

Låna utan UC

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Risicum
Hos Risicum kan du ta smslån upp till 12 000 kronor utan UC. Lånebesked får du inom några minuter efter att du ansökt under öppettiderna.
Gratis ansökan! Inga dolda avgifter! Svar på ansökan direkt!
Mer info / Ansök
Frogtail
Frogtail använder inte heller UC för att göra kreditupplysning på dig som ansöker som snabblån. Du har här möjligheten att låna upp till 40 000 kronor med personlig ränta.
Ingen ansökningsavgift! Personlig Ränta! Snabbt och enkelt!
Mer info / Ansök
EverydayPlus
EverydayPlus låter dig öppna ett gratis kreditkonto som gör att du snabbt och enkelt kan få ut pengar. De använder inte heller UC för att göra kreditupplysningen.
Låg månadsränta! Upp till 20 000 kr! Delbetalning av kredit!
Mer info / Ansök
Ferratum
Låna räntefritt som ny kund och slipp UC vid ansökan. Ferratum erbjuder både vanligt snabblån men även kreditkonto där du kan ta ut pengar när du behöver.
Låna utan säkerhet! Räntefritt alternativ! Låna upp till 20 000 kr!
Mer info / Ansök
Flexlimit
Går snabbt och lätt att ansöka om snabblån hos Flexlimit! Här används ingen UC och du kan låna mellan 3 000 – 15 000 kronor genom vanlig smslån och kontokredit.
Ingen säkerhet! Snabba utbetalningar! Ingen UC!
Mer info / Ansök
Vivus
Låna upp till 20 000 kronor utan UC! Hos Vivus kan du även få räntefritt lån i 30 dagar som ny kund. Direkt utbetalning till Nordea och Handelsbanken!
Ansök via mobilen och få snabbt svar! Snabba utbetalningar!
Mer info / Ansök
Daypay
Hos Daypay används ingen UC om du ansöker om lån upp till 10 000 kronor. Daypay har även direkt utbetalning till banker som Swedbank och Handelsbanken.
Gratis ansökan & inga dolda avgifter! UC först över 10 000 kr!
Mer info / Ansök
Creditstar
Creditstar använder ett annat företag än UC för att göra kreditupplysningen. Ansök snabbt och enkelt på vardagar och få pengarna på kontot inom en timme hos de flesta banker.
Upp till 90 dagars återbetalning! Du kan låna upp till 5 000 kr första gången!
Mer info / Ansök

Varför vill man undvika UC?

UC (Upplysningscentralen) är ett av många kreditupplysningsföretag som banker och företag använder sig av för att säkerställa kreditvärdigheten hos konsumenter och även företag.

UC är ett av de kändaste och största kreditupplysningsföretagen i Sverige och används av banker, bilförsäljare och mängd andra företag. Varje gång ett företag eller bank gör en kreditupplysning på dig genom UC så registreras detta. Nästa gång en kreditupplysning görs så syns det om andra kreditupplysningar skett tidigare och av vilka bolag.

Att ha flera nyligen gjorda kreditupplysningar kan snabbt bidra till dåliga signaler om du vill ta ett privatlån, köpa en bil eller ta någon dyrare kredit där UC används (vilket det ofta görs). Därför kan det vara smart att undvika att UC gör kreditupplysningarna när man gör affärer med småkrediter som snabblån, smslån och andra små krediter som avbetalningar på produkter man köpt online.

Kreditupplysning görs alltid

När du ansöker om ett lån eller krediter så kommer en kreditupplysning alltid att göras. Det spelar ingen roll om det är ett väldigt litet snabblån eller ett större lån så kommer långivaren inte att låna ut några pengar om denne inte först gjort en kreditupplysning.

Däremot finns det många olika kreditupplysningsföretag. UC är bara ett av många och det finns t.ex. Creditsafe, Soliditet, Bisnode m.fl. också. Om du är intresserad av att ta ett smslån eller snabblån så brukar de flesta undvika att använda UC. Däremot förekommer det och speciellt när beloppet du vill låna ökar.

En kreditupplysning kommer berätta om aktuella anmärkningar hos Kronofogden, aktuella skulder där och din taxerade inkomst. Även en del andra uppgifter om dig kommer att finnas med. Baserat på denna information kan långivaren sedan besluta om huruvida du får låna pengar eller inte.

Betalningsanmärkningar

Om du vill låna pengar med betalningsanmärkning och samtidigt undvika UC är detta fullt möjligt. Eftersom endast ett fåtal långivare av snabblån faktiskt använder sig av UC så faller det framför allt på om du får lov att låna pengar med betalningsanmärkningar.

Betalningsanmärkningar tolkas olika av olika långivare. Vissa långivare tillåter inte några alls, hos andra får du inte ha för många och hos andra måste de vara äldre än 6 månader.

Vi har skrivit separat om att ta snabblån med betalningsanmärkningar och den sidan är nog din bästa utgångspunkt för att få en uppfattning om vilka långivare som du kan vända dig till.

Akuta lån utan UC

Behöver du ett akut lån utan UC så är det med största sannolikheten så att du behöver ett snabblån med direkt utbetalning vilket det finns flera valmöjligheter på.

Idag finns det bra möjligheter att låna pengar med direkt utbetalning till ditt bankkonto. Vid akuta situationer finns det således möjlighet att få pengar väldigt fort och även på helgen.

Eftersom UC inte är något kreditupplysningsföretag som används i någon större utsträckning så kommer det inte vara något problem för dig. Det finns dock företag som använder UC och då speciellt på större belopp men det viktigaste för akuta lån är att hitta någon som gör direkta utbetalningar till den bank du har. Det är t.ex. inte alla långivare som erbjuder direkt utbetalning till Swedbank och så var säker på att du kan få utbetalt direkt till ditt konto.

Krav att låna utan UC

Att låna pengar utan UC kräver inte mer än något annat lån och skillnaden blir bara att kreditupplysningen görs genom ett annat kreditupplysningsbolag.

För att få låna pengar kommer det krävas följande:

  • Någon form av taxerad inkomst
  • Minst 18 år gammal
  • Inte ha några aktuella skulder hos Kronofogden

Det är okej att ha betalningsanmärkningar men att ha obetalda skulder hos Kronofogden kommer inte accepteras. Det är en stark signal på att du inte har en ordnad ekonomi för att klara av att få ett lån. Detsamma gäller om du inte har någon taxerad inkomst.

Det finns ibland andra krav som att du måste vara folkbokförd i Sverige, ha en svensk adress och ett svenskt mobilnummer.

Låna med BankID

Det finns många sätt att verifiera sig för att få ett lån. BankID och då kanske framför allt Mobilt BankID har blivit ett väldigt smidigt och populärt sätt för att kunna legitimera sig online. Detta är ett sätt som flera lånegivare snappat upp för att göra processen väldigt enkel.

BankID är tillsammans med andra e-legitimationer det vanligaste sättet att bekräfta att du är du.

Många UC förfrågningar?

Det största problemet med UC är att du vid varje ansökan och varje kreditupplysning får en förfrågan som registreras och som syns för nästa som gör kreditupplysningen på dig.

Tanken med detta är bra när det kommer till större transaktioner och krediter som t.ex. ett privatlån på 50 000 kronor eller mer. Men när du tar småkrediter, avbetalningar och andra mindre lån så blir dessa förfrågningar helt missvisande. De kommer signalera att du tagit väldigt många krediter och att du kanske befinner dig i stor skuld när du i själva verket gjort något helt annat.

Det är möjligt att låna pengar snabbt med t.ex. snabblån trots att du har många förfrågningar hos UC. Detta är möjligt tack vare att många långivare av snabblån använder sig av andra kreditupplysningsföretag som nämns ovan.

Låna utan fast inkomst?

Det behövs ingen fast inkomst för att få låna pengar men det behövs någon form av taxerad inkomst.

Exakt vilka termer som gäller skiljer sig mellan långivare. Det finns de som kräver att du har en årsinkomst på t.ex. 120 000 kronor för att få låna pengar. Andra kräver betydligt mindre men att du på något vis har en inkomst är är ett krav. Däremot behöver du inte ha en fast anställning.