Helglån – Utbetalning på helgen

snabblån helgAtt kunna låna pengar på helgen och att snabbt få utbetalt till sitt bankkonto är något som blivit eftertraktat och dessa lån kallas för helglån. Det var heller inte så länge sedan detta inte var möjligt men tack vare snabblånen och sms-lånen så finns det nu möjlighet för detta.

Det finns många tänkbara scenarion som kräver att man snabbt behöver få pengar på sitt konto även om det är helg. Det kan egentligen uppstå när som helst under månaden men precis innan löning brukar helglån efterfrågas mer.

Här nedanför går vi igenom några bra och populära långivare som erbjuder snabblån på helgen.

Snabblån på helgen

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Risicum
Hos Risicum kan du ansöka på helger och få utbetalt direkt om du har ett bankkonto hos Nordea eller Handelsbanken.
Gratis ansökan! Inga dolda avgifter! Ingen UC! Lånebesked direkt!
Mer info / Ansök
Daypay
Möjlighet att låna upp till 20 000 kr och där ansökningar upp till 10 000 kr är utan UC. Daypay har direktutbetalning även på helger till både Swedbank och Handelsbanken.
Gratis ansökan och lånebesked direkt! Inga dolda avgifter! UC över 10 000 kr! 
Mer info / Ansök
Ferratum
Ferratum betalar ut pengarna direkt och har du bankkonto hos Nordea sätts de in på ditt konto även under helgen.
Låna utan säkerhet! Ingen UC! Räntefritt första 30 dagarna!
Mer info / Ansök
Flexlimit
Hos Flexlimit kan du smidigt ansöka om ett snabblån online och ha pengarna på ditt konto direkt även om det är helg. Direkta utbetalningar görs till Handelsbanken och Nordea.
Ingen UC! Ingen säkerhet! Snabba utbetalningar!
Mer info / Ansök
Vivus
Med Vivus kan du ha pengarna på ditt bankkonto inom 15 minuter efter ansökan. De har direkta utbetalningar även på helger till Nordea och Handelsbanken med sina smslån.
Snabba lån! Ansök snabbt via mobilen! Snabba utbetalningar!
Mer info / Ansök

Så fungerar helglån

Om du har hamnat i en krissituation och måste låna pengar på helgen så finns det flera långivare som erbjuder direkt utbetalning till Nordea, Handelsbanken, Swedbank och SEB. Om du har bankkonto hos någon av dem bankerna kan du ha pengarna där inom 15 minuter efter att du skickat in ansökan för ett helglån.

Långivarna kommer vilja godkänna din ansökan så den måste skickas in medan de har öppet, men så fort den är godkänd (vilket normalt sätt går fort) så får du dina pengar direkt insatta om du har någon av nämnda bankerna där långivaren gör direkta utbetalningar till.

Helglån är snabblån eller smslån som även kan betalas ut på helgen. Det är därför inte säkert att långivarna använder just ”Helglån” som term utan kan beskriva det på annat sätt.

Lördag lättare än söndag

Lördagar brukar vara den lättaste helgdagen att få lån på. Många långivare har då öppet för ansökan från förmiddag fram till tidig kväll vilket gör att du kan ansöka under denna tiden och blir du godkänd kan du ha pengarna direkt på lördagen. På natten brukar inte långivarna ha öppet och ju längre in på kvällen du kommer ju färre långivare har öppet för att erbjuda helglån.

På söndagar är ofta behovet av smslån och snabblån lägre och många klarar att vänta till måndagen för att få pengar. Av denna anledningar har flera långivare antingen stängt på söndagar eller mer begränsade öppettider. Innan du börjar ansöka om ett snabblån på helgen så ta en titt på långivarens öppettider.

Räntefria helglån

Att låna pengar utan att behöva betala ränta eller andra avgifter kallas normalt för räntefria lån. Räntefria helglån är inte konstigare än att samma lån går att ansöka om på helgen och få utbetalt till sitt bankkonto.

Möjligheten att som ny kund få ansöka till kreditkonto där du kan föra över pengar till ditt bankkonto och låna pengar helt räntefritt och utan avgifter är ett lån som inte går att få mer förmånligt. Kreditkonton gör det enkelt att låna pengar och där du bara betalar ränta och avgifter när du lånat pengar och överfört från kreditkontot till ditt bankkonto. Detta är detta som erbjuds gratis av flera långivare under 30 dagar så att du ska kunna prova deras lån kostnadsfritt.

Kreditkonton och räntefria lån finns att få även på helgen och är således även helglån i den bemärkelsen. Du hittar flera alternativ här ovanför.

Låna med anmärkning

Om du har fått en betalningsanmärkning så finns det ändå möjlighet att låna pengar. Att det är helg gör förvisso att utbudet av långivare som betalar ut direkt till din bank minskar men det är fortfarande möjligt.

Hos vissa långivare vi listar ovan ställs inget krav på att du inte får ha några anmärkningar hos Kronofogden. Däremot är det vanligt att anmärkningen måste vara äldre än 6 månader för att du ska få lov att ta ett smslån.

Hos andra krävs det bara att du betalt av skulden och inte har någon aktuell skuld kvar hos Kronofogden för att få låna på helgen. Din betalningsanmärkning i sig blir således inte problemet.

Krav på dig som låntagare

Samma krav ställs på dig om du ansöker om helglån som om du du ansöker för smslån eller snabblån.

  • Du kommer behöva vara folkbokförd i Sverige
  • Inte ha några aktuella skulder hos Kronofogden
  • Vara minst 18 år gammal
  • Att du genomgår och blir godkänd i en vanlig kreditundersökning.

Detta säkerställs fort men det krävs någon form av fast inkomst för att lånet ska kunna godkännas.

Möjligheten att låna pengar på helgen är något som gör att du har möjligheter att inte behöva stå över spontana nöjen och aktiviteter som dyker upp. Det kan även vara så att en direkt krissituation uppstår där du behöver pengar och då är detta också ett tänkbart alternativ.

Utan UC på helgen

UC - UpplysningscentralenMånga långivare som tillhandahåller smslån och snabblån använder inte sig av UC utan använder andra kreditupplysningsföretag. Därför ska det inte vara något problem att låna pengar på helgen och kunna undvika att kreditupplysningen görs genom UC.

UC är endast ett företag som utför kreditupplysningar. Det är dock ett väldigt stort företag och utför ofta kreditupplysningar i andra sammanhang. Varför man vill undvika att använda UC vid ansökan om helglån eller andra lån kan dock vara många. Den vanligaste orsaken är att man inte vill förstöra sin framtida kreditvärdighet.

Om du ansöker om ett helglån och långivaren använder UC så kommer det synas på framtida kreditupplysningar att från UC. Detta kan göra det svårare att få andra lån och krediter i framtiden bara för att du ansökte om att låna pengar en helg.