Vad krävs för att få snabblån?

Krav för snabblån

Det är inte svårt att få ett snabblån och kraven är inte höga men det betyder inte att vem som helst får låna pengar.

Den viktigaste faktorn för att få lov att låna pengar är en bra möjlighet att kunna betala tillbaka lånet. Av denna anledning kräver alla långivare att du har någon form av inkomst på regelbunden basis. Det behöver inte vara en fast anställning men du behöver en taxerad inkomst.

Du behöver också ha rätt ålder för att få låna. Här skiljer sig den lägre nivån lite och även den högre nivån varierar.

Inkomsten

En av de viktigaste faktorerna som alla långivare kräver är att du har en viss form av inkomst. Du behöver inte vara fast anställd men du behöver ha en regelbunden inkomst. Din årsinkomst kommer behöva ligga i spannet av 100 000 – 120 000 kronor eller mer för att ha en chans att få ett godkänt lån.

Om din årsinkomst är under det så kommer du ha en mycket liten chans att få något lån då många har tydliga minsta inkomstgränser runt just det beloppet.

Ålder

Din ålder har också betydelse för att få ett lån. Du måste vara minst 18 år gammal för att kunna ta ett smslån eller snabblån. Vissa långivare ställer dock högre krav och har minsta åldern satt till 20 år för att du ska kunna låna pengar.

Den högsta åldern varierar också men ju äldre du blir ju större risk har du att inte kunna betala tillbaka skulden och därför tillåter ingen långivare så vitt vi vet snabblån eller andra lån till personer fyllda 75 år.

Skulder och betalningsanmärkningar

När du ansöker om ett lån så kommer en kreditupplysning att göras för att säkerställa din kreditvärdighet. Det här de får reda på din inkomst men även om du har betalningsanmärkningar och skulder.

Vissa långivare tillåter dig att låna med betalningsanmärkningar men speciella krav ställs vid dessa situationer. Normalt sätt är tidigare betalningsanmärkningar ett tecken på att man kanske inte kan sköta sin ekonomi men samtidigt kan alla göra misstag.

Skulder hos diverse institut och banker behöver inte vara något problem. Däremot är aktuella skulder hos Kronofogden något som direkt sätter stopp i din ansökan. Om du har skulder där som du ännu inte betalt av så kommer du inte få något lån.

Det är inte säkert att kreditupplysningen görs med UC utan det är faktiskt vanligare att det sker med något annat kreditupplysningsföretag. Detta är bara fördelar för dig i praktiken då det finns bra anledningar att undvika UC när små krediter eller lån ska tecknas.

Folkbokförd i Sverige

De flesta långivare kräver att du är folkbokförd i Sverige och att du är en svensk medborgare. Detta innebär att du är skriven i Sverige och har en adress här i Sverige.

Det är heller inte ovanligt att långivarna kräver att du har ett svenskt mobilabonnemang som kopplas till ditt kundkonto då det ofta är med mobiltelefonen som du kan begära att få pengarna utbetalda till ditt konto.