Välja kreditkort på bästa sätt

Handla med kreditkort

Kreditkort är ett smidigt betalsätt som kan användas både när du handlar i butik men även på Internet. Det är ett betalsätt där du kan göra köp och först betala i efterhand utan några extra avgifter.

Kreditkorten har funnits länge nu men aldrig tidigare har det funnits så många bra alternativ att välja mellan. Det finns många kreditkort som inte kostar någonting i årsavgift och som har många förmåner som ett vanligt kontokort saknar.

Den stora fördelen med att handla på kredit gör att du direkt får en viss säkerhet som du annars inte hade fått och detta är tack vare Kreditlagen som förflyttar en del ansvar till företaget som tar betalt av dig som konsument. I praktiken innebär detta att om du köper något och betalar för det med ditt kreditkort men att du aldrig får varan eller tjänsten (t.ex. en flygresa) så blir kreditbolaget återbetalningsskyldigt. Ett bra sätt att skydda sig helt enkelt.

Men endast denna fördel får man även med fakturabolag som t.ex. Klarna eller Qliro. För om man handlar på fakturan eller väljer delbetalning är det också en form av kredit. Med andra ord gäller Kreditlagen där också.

Så vad är då de stora fördelarna med ett bra kreditkort? Det finns väldigt många och ett bra sätt skulle vara att jämföra alternativen på Bästakreditkortet.com för att tydligt se skillnaderna.

En typisk fördel med bra kreditkort brukar innebära att man kan få återbäring på allt köp man gör genom kreditkortet. Det gör att alla köp du gör på ditt kreditkort innebär att du får en liten summa tillbaka. Ibland är detta i form av bonuspoäng som man kan använda för att köpa resor, hotellnätter, prylar eller annat för. Ibland är det som en direkt återbäring som dras av när du gör nya köp med kortet.

En annan populär fördel med kreditkort kan vara tillfälliga och mycket förmånliga försäkringar som du kan koppla till ditt kort. Om du t.ex. betalar en stor del av din resa med kortet så gäller försäkringar som kan ersätta dig vid förlorat bagage, försenat flyg, missat anslutande flyg och stöld och mycket mer.

Bensinkort som är en typ av kreditkort men som tillhandahålls av bensinföretagen brukar kunna ge rabatt på drivmedel. Något som är riktigt bra för dig som kör mycket varje år.

Det bästa du kan göra är att i lugn och ro jämföra olika kreditkort och fundera över vad du kan få ut mest nytta av.

Lämna en kommentar