Vivus

VivusVivus erbjuder kreditkonton som snabblån. Det är en populär lösning och extremt praktiskt för dig som vet med dig att du kommer behöva pengar men inte vet exakt hur mycket.

Med kreditkonto så får du i praktiken ett digital kreditkort som har en viss kreditgräns. Hos Vivus kan du ansöka om en kreditgräns för upp till 20 000 kronor och du kan sedan välja hur mycket av detta du vill ta ut från ditt kreditkonto. Det är endast denna summan som du lånar och betalar för.

En stor fördel med Vivus är att du som ny kund har helt räntefritt lån de första 30 dagarna. Detta gäller även eventuella avgifter vilket betyder att om du lånar t.ex. 6 000 kronor så betalar du bara tillbaka 6 000 kronor 30 dagar senare.

LånLåneinformationFAQ

VivusKreditkonto
Öppna ett kreditkonto med en kreditgräns som du väljer när du ansöker. När du är i behov av pengar så kan du ta ut detta när du behöver och du kan ta ut pengar flera gånger så länge inte kreditgränsen överskrids.
  Mer info / Ansök

Så går det till:

  • Besök Vivus hemsida och början ansökan för ett lån.
  • Identifiera dig med antingen med hjälp av ditt bankkonto eller att du blir uppringd av en av Vivus medarbetare.
  • Du kommer få ett svar på din ansökan inom några minuter och kan sedan ta emot pengar om du blir godkänd.

Krav på kreditmottagare hos Vivus:

  • Du måste vara minst 18 år gammal
  • Att du genomgår en kreditprövning
  • Att du har ett svenskt personnummer
  • Att du har svenskt mobiltelefonnummer och svenskt bankkonto

Hur ansöker jag om ett snabblån hos Vivus?

Det är busenkelt! Så länge du lever upp till Vivus krav på den som ansöker så är det bara att besöka deras hemsida och påbörja ansökan till ett Kreditkonto.

Hur mycket kan jag låna hos Vivus?

Den maximala kreditgränsen hos Vivus ligger på 20 000 kronor. Som ny kund kan du dock inte utnyttja detta utan du är begränsad till ett maxbelopp på 6 000 kronor. Är du dessutom yngre än 22 år är din maximala kreditgräns 4 000 kronor.

Hur kan jag öka min kreditgräns hos Vivus?

Efter att du ansökt om ett lån första gången och betalat tillbaka det så öppnas möjligheten för att utöka din kreditgräns om du vill. Du kan i detta läge välja att kontakta Vivus för att utöka kreditgränsen på ditt kreditkonto.

Blir alla ansökningar beviljade?

Vivus kommer in automatiskt godkänna alla ansökningar. Du kommer behöva leva upp till de krav som ställs av Vivus för att få lov att öppna ett kreditkonto.

Utför Vivus någon kreditupplysning på mig som ansöker?

Vivus utför kreditupplysning precis som alla andra långivare måste göra.

Används UC som kreditupplysning hos Vivus?

Vivus använder sig inte av UC utan vänder sig istället till Creditsafe för att utföra sin kreditupplysning på de som ansöker om lån.

Hur snabbt får jag lånebesked?

Hos Vivus får du snabbt lånebesked och kan inom några minuter efter godkännande ta ut pengar till ditt bankkonto.

Hur snabbt betalas pengar ut?

Om du har Nordea eller Handelsbanken och valt att använda det bankkontot som mottagare så har du oftast pengarna inom 15 minuter efter utbetalning.

Om du har någon annan bank krävs det att du fått ansökan och utbetalningen beviljad innan kl. 13 på helgfria vardagar för att du ska kunna få pengarna samma dag. Annars betalas pengarna ut så du har dem till nästkommande vardag. T.ex. kommer utbetalningar på söndagar att nå ditt konto på måndagen.